Halil, hayal gücü geniş dünyayı anlamlandırmaya çalışan birazcık farklı bir çocuktur. Aile içindeki çatışmalar özellikle de otoriter ve mesafeli babasıyla olan ilişkisi onun karakterinin şekillenmesinde büyük rol oynar.
Çocukluk dönemi sadece bireysel bir büyüme hikayesi değil aynı zamanda Türkiye'nin o dönemdeki toplumsal yapısının ve siyasi gerilimlerinin bir yansımasıdır.
Halil gençlik yıllarında kendini Türkiye'nin 12 Eylül öncesi ve sonrası dönemindeki kritik ortamın içinde bulur. Siyasi duruşu ve fikirleri nedeniyle zorluklar yaşar. Bu süreç onu ülkesinden koparmaya ve bir Sürgün hayatı yaşamaya iter.
Avrupa'daki hayatı boyunca Halil Hem yeni bir dile ve kültüre alışmaya çalışır, hem de geçmişin yüklerinden kurtulamaz. Ait olamama duygusunu içinde her zaman yaşar. Yalnızlık hasret ve hayal kırıklıklarıyla dolu bir yaşam sürer.
Birazcık Halil Bir insanın büyüme sancılarını, bir Ülkenin Kayıp yıllarını ve bir sürgünün bitmek bilmeyen ev arayışını son derece naif içten bir dille anlatan etkileyici bir kitap. ..
Kitabın en etkileyici yanı ismindeki birazcık kelimesinin ruhuna uygun çok gösterişli olmayan ama kalbe dokunan samimi dili.
Yazar büyük trajedileri bağıra çağıra anlatmak yerine gündelik detaylar ve Halil'in iç dünyasındaki küçük kırılmalar üzerinden aktarıyor.
Bu da Halil ile bağ kurmamızı sağlıyor. Eğer hüzünlü, Melankolik ama bir o kadar da Duru , bir anlatı seviyorsanız bu tür ilginizi çekiyorsa Bu kitap tam da size göre. ...