Kadınlar değil Muhteşemlikler Ülkesi
2026 4. kitabı
Okunma: 15 Şubat 2026 13:45
Öncelikle böyle feminist, kadınların da toplumda var olduğunu bas bas okuyucunun kafasına sokan bir kitabın 1915’te yazılmasına dikkat çekerek konuşmama girmek istiyorum. Bu bir serinin ikinci kitabıymış, ben bilmiyordum fakat başı da sonu da benim için yeterince iyiydi. Eğer seriyi tamamlamasanız bile size yazılış amacını oldukça kapsamlı şekilde anlatan bir kitap. Kitap, 3 birbirinden farklı erkek tipini ele alan erkek grubunun efsane olduğu söylenen Kadınlar Ülkesi’ne yaptıkları keşif gezisi ve sonucuna ulaştıklarından sonraki yaşadıklarını anlatıyor. Kişiliklerinden bahsetmeyeceğim açıkçası okurken yavaş yavaş anlıyorsunuz ve bu kitaba olan merağınızı daha çok arttırıyor bence. Gelelim Kadınlar Ülkesine. Gerçekten tamamı kadınlardan oluşan bir ülke düşündüğümde, aynı böyle bir ülke düşünüyorum. Kardeşlik ve annelik üzerine kurdukları düzen ülkelerindeki ormanlara, dağlara, mevsimlere bile güzellik katmış ve bunu okurken keşke orada olsaydım deyip durdum sürekli. Ben sadece annelik hakkındaki düşüncelerini çok benimseyemedim tabi bu saftirik 3 erkek gibi değil, onlardan daha çok anladığım -okuduğum davranışlarına karşın- kesin ama oradaki kadınlar gibi de değil. Bunun anlatımdan veya mantıktan dolayı olduğunu düşünmüyorum, bence bu benim yaş ve deneyimlerimden kaynaklanıyor. Annelik duygusu benim için pek de önemli bir duygu değil, arkadaşlıklar bile daha önemli şuanki hayatımda. Bundan dolayı olmalı ki onları tamamen anlayamadım ama bu duyguyu bir din haline bile getirmiş ve yüreklerinde bu kadar derinden hisseden bu kadınlar beni kitabı süresince hiç sıkmadı. Erkeklerin anlattıkları ve yaptıkları istişareler gerçekten çok düşündürücü ve sorgulatıcı. Ütopik kitapları seviyorsanız bir bakmanızı tavsiye ederim zira ben bu kadınlar ülkesinde yaşamayı isteyecek kadar sevdim kitabı. Kadınlar Ülkesi Charlotte Perkins Gilman
Kadınlar ÜlkesiCharlotte Perkins Gilman · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202119,8bin okunma