2026 1. kitabı
Öykü kitapları ; günün yorgunluğunu atmama yardımcı olan yatmadan önce zihnimde keyifli anlar bıraktığından soluklandığım dinlendiğim satırlardır. Biribirinden farklı ve hikayeler kısa sayfalarda son bulduğundan nerede kalmıştık? Sorusuyla pek karşılaşmamışımdır. Bu kitapta durum biraz farklı. Öncelikle sizi günümüzdeki yaşadığınız ortamdan alıp eski mahallelere götürüyor. Hani şu herkesin bir lakabının olduğu, amca- teyze diye hitap ettiğimiz türden mahallelere. Sonrasında onların yaşadığı, acıya, sevince, hüzüne, aşka ortak olup o güzel mekanlardan hiiiç çıkmak istemiyorsunuz. Yazarın anlatımı çok güzel ve keyifli. Akıcılığı, olayları anlatırken betimlemeleri siz de sanki sizin de bir tanıdığınızmış gibi olaylara dahil olmanızı sağlıyor. Güncel yaşantınızın yoğunluğundan yorgunluğundan bıkıp biraz nefes alayım derseniz kitabı tavsiye ediyorum, arşivinizde bulunsun. Aşağıya kitapta geçen sevdiğim sözlerden bazılarını bırakıyorum. Mezara götüremeyeceğim malın mülkün peşinden koşmak beni yorar. Siz, hiç sır toplayan bir insanla karşılaştınız mı? İnsanların kendi içlerinde gizledikleri, akıllarının bir köşesine sakladıkları sırlarını onlardan gönül rahatlığı ile alan bir insana? Bunu “ insanları okumak” diye ifade ediyor. Ben onun dünyasını okumadım ama anlattıklarıyla onun dünyasına küçük bir yolculuğa çıktım.
Kara Kız Kuru OğlanMithat Önal · Ares Kitap · 202513 okunma