Merhabalar
Bugün sizlere aşk kadının son bebeği olan #Ezelebet ile geldim.
Kitabı kapattığımda iki cümle kurdum.
“Canım kadın bu kitapla arşa çıktı.”
Ve ikinci cümlem de şuydu: “Neden hemen biten kitap yazıyorsun yahu?”
Gerçekten doyamıyorum kitaplarına. Daha bu bitmeden yeni kitap diye başının etini yediğimiz de bir gerçek tabii Her kitabı bizde iz bırakıyor ama bu kitap.Bambaşkaydı. Okurken resmen dizi-film izliyormuş gibi hissettim.
Gelelim konusuna…
Talya, Ezel ve Selim çocukluklarından beri arkadaştır. Talya ve Selim bu dostluğu evlilikle taçlandırır ve minik kızları Hera dünyaya gelir. Ancak Talya, bir gün eşini kaza sonucu kaybeder. Kızı için ayakta kalmaya çalışırken Selim hakkında öğrendiklerim beni şok etti. Yalan yok, “Hak ettiğini bulmuş.” dedim.
Derken Talya kendinde bazı farklılıklar hissetmeye başlar ve Ezel’le doktora giderler. Sonuç kötüdür.Acil ilik nakli gerekmektedir. Hastane dönüşü fenalaşınca Ezel su almak için markete girer ve kasadaki kızı görünce donakalır. Çünkü kız, Talya’nın tıpatıp aynısıdır.
Talya da markete girdiğinde aynı şoku yaşar ve Ezel’den araştırmasını ister. Araştırma sonucunda gerçek ortaya çıkar. Onlar kardeştir hem de ikiz.
Ve böylece hayatlarına Helen girer.
Helen zor şartlar altında büyümüş, anne sevgisi görmemiş, babasını tanımayan bir kız. Hayatında yanlış insanlar olmuş ama fark edip yolunu değiştirmiş. Annesinin ölümüyle tamamen yalnız kalmış yanında sadece Nilay vardır. Karşısına çıkan Talya ve Ezel’den gerçeği duyduğunda o da şok olur. Ama o güzel yüreğiyle hiç düşünmeden ilik vermeyi kabul eder.
Talya’nın ondan bir isteği daha vardır. Londra’da tedavi görürken, kendi yerine geçip Hera’ya annelik yapmasını ister. Ve Helen o kadar güzel bir anne oldu ki
Bu süreçte Helen ve Ezel’in atışmalarını okumak ayrı keyifti. Küçük küçük laf sokmalar, bakışmalar. Ama kalpler çoktan birbirine kaymaya başlamıştı. Yalnız Helen’in yaşadıklarından sonra kimseye güveni yok. Ezel’in işi zor tabii. Adam karınca hızında ilerlemeye karar veriyor boşuna demedik Ezel ve karıncaları diye.
Talya ne kadar sakin ve duruysa, Helen tam tersiydi.
Bu arada minnak Hera.
Aman Allah’ım.Tam teyzesinin kızı Amcası Tekin ve yengesi Selen’le olan sahnelerde kahkaha atarak okudum. “Seni küçük şeytan” dedim resmen.
Tekin’e başta gıcık olmuştum, “Senden kesin bir pislik çıkar.” dedim ama adamın günahını almışım Onların hikayesi de bambaşkaydı, içimi burktu.
Bir de İzel ve Karan çifti vardı.
Karan’ın bir çift ela göze aşık oluşu, ailesiyle yaşadıkları, özellikle ablasıyla ilgili kısımlar içimi acıttı. “Aşk adama neler yaptırıyor?” sorusunun canlı örneği kesinlikle Karan’dı.
Ben okumalara doyamadım. Daha neler neler var sayfa aralarında ama
Gerisi kitapta
Şiddetle alın, aldırın diyorum.
Eee canım aşk kadın. yeni bebek ne zaman?