Herkese selamlar
Bugun size cok severek okudugum #ghosted serisinin ilk kitabi olan #goodspirits #iyiruhlar yorumu ile geldim. Yeni yıla girerken aklimda olan ama hep ertelediğim bir kitapti. Bu nedenle okuduktan sonra niye o zaman okumadım diye hayiflandim durdum. Iste o kadar sevdim bu kiitabi. Okudugum sirada bende olusan hissi tarif etmem gerekirse pamuk şeker gibiydi derim. Hem oylesine tatli hemde yumuşaktı. Bayildim
Bu kitap benim yazarla tanisma kitabim oldu ayrica. Yazım dilinin akıcı ve esprili olmasi, ustelik bu esprileri zekice yerleştirmesi cok hosuma gitti. Ikili icin huysuz ve gun isigi temasini kullanarak bir sure atismali hallerinde bu esprilerin havada ucusmasina gülmeden edemedim. Kitabin her ani mükemmel bir şekilde işlenmişti ve ana karakterler kesinlikle çok sevimliydi.
Harriet hem cok tatlı, hem cok özverili hem de güven, sevgi ve ilgi duygusunu en baştan alması gereken kisilerden alamadığı icin ozguven eksikligi olan bir kızdı. Ilk kez bu tavırda olan bir karaktere kızamadım. Aksine icim buruldu onun icin Nolan'da bir o kadar aksi ama ayni zamanda cok tatli, sevgi dolu huysuz şirin hayaletti. Ah bir gun birisi çıksa ve dese ki "Sen bir hayalete abayı yakacaksın." diye, asla inanmaz yüzüne bakıp gülerdim. Ama maalesef cidden bu İrlanda'li ölüye tutuldum
Benim icin simdiden bu senenin en iyi romantik kitaplarından biri oldu. Farklı türde bir romantizm okumak isteyenlere sonsuz tavsiyemdir. Ayy alın, okuyun ve cok sevin
Harriet, teyzesinden kalan antikaci dükkanını işleten, insanları memnun etmeye çalışan, nazik bir ruha sahip; Yirmili yaşlarının ortalarında, kıvırcık saçlı, renkli giyinen, tatlıya düşkün ve evi Noel neşesiyle dolu biridir. Bir gun evinde otururken karşısında yakışıklı, bıyıklı ve gamzeleri olan oduncu gömleği giymis bir adam belirir. Nolan, Gecmis Noel Hayaletidir ve gorevi Harriet'in yapmış oldugu kötülüğü bulup onu huzura kavuşturmaktir. Ama bu kadin hicte kötülük yapmış birine benzemez. Ancak orada olmasının sebebi bu değilse nedir? Ustelik Noel zamanı yaklaşmaktadir ve Harriet'e bağlanmaktadir. Daha da fenasi yanından gitmek istemiyordur.
İyi RuhlarB. K. Borison
İyi RuhlarB. K. Borison · Nox Yayınları · 202568 okunma