Herkese selam
Eğer bu kitabı çok sevenler varsa, lütfen açıklasınlar da biz neyi kaçırıyoruz görelim. Çünkü okuduk ve açıkçası anlam veremedik.
Oyuncak Mahşeri serisi, fikir olarak merak uyandırsa da uygulamada tam bir felaket. İlk kitap nispeten idare ederken, ikinci ve üçüncü kitaplar tam bir hayal kırıklığı. Paul karakteri tam anlamıyla okuru küçümsemek için yaratılmış gibi; sürekli “siz salaksınız” havasında dolaşıyor. Bunu dramatik bir gerekçeyle yapsa bir nebze tolere edebilirdik, ama direkt okura hakaret etmesi, mantıkla, kurgu ile, karakter gelişimi ile hiç bağdaşmıyor. Bu durum korku veya gerilim yerine bende sadece rahatsızlık ve sinir yarattı.
Serinin temposu ise tamamen dengesiz. Bazen olaylar saçma bir hızla geçiyor, bazen gereksiz yere uzuyor. Karakterler gelişmiş değil; motivasyonları çoğu zaman yüzeysel. Özellikle üçüncü kitap, psikolojik gerilimi tamamlayacak netliği sunmuyor; belirsizlik ve boşluk okuru bırakıyor.
Tek sevdiğimiz nokta, bölüm başlarındaki alıntılar. Onun dışında her şey eksik, yapay ve sinir bozucu. Potansiyel olan bir fikir, anlatım seçimleri ve karakterlerin yapaylığı yüzünden çöpe gidiyor. Seriyi sadece okunabilir, ama keyifsiz bir deneyim olarak değerlendiriyorum.
Kısaca: Bu kitap, fikir olarak iyi olabilir ama uygulamada tam bir fiyasko. Eğer hâlâ sevenler varsa, gerçekten merak ediyorum siz hangi sayfada keyif alıyorsunuz.