2026 4. kitabı
Okunma: 17 Şubat 2026 13:58
Şu Hortumlu Dünyada Fil Yalnız Bir İnsandır İletişim, başarı ve hayat üzerine Ahmet Şerif İzgören Alice Harikalar Diyarında’nın yazarı bir matematik profesörü ve rahip olan Dodgeson, bu kitabı dönemmin İngiltere’sini eleştirmek için yazdı. Nereye gideceğini bilmiyorsan hangi yoldan gittiğinin önemi yok Yavru deve annesine sormuş: - Anne bizim niye hörgücümüz var - Çöl sıcağında susuzluğa dayanalım diye - Toynaklarımız niye bu kadar geniş - Çölde ayaklarımız kuma batmasın diye - Boynumuz niye bu kadar uzun - Çölde uzaktan gelebilecek tehlikeleri görebilelim diye - Anne bizim o zaman hayvanat bahçesinde ne işimiz var İki kova ile su taşıyan adamın bir kovası su sızdırıyor. Sızdıran kova sahibinden özür diler. Sahibi seni taşıdığım yola çiçek ektim senden sızan su onları büyütüyor. Kendine değer vermek ile kendini beğenmek aynı değil Kendine değer vermeyen çevresine değer veremez Hiç kimse sizin izniniz olmadan kendinizi değersiz hissettiremez Alışkanlık anahtarı kaybolmuş bir kelepçedir Japonya’da çok yoğun çalışan yöneticiler bir yıl ayakkabı boyacılığı yapıyor İman etmedikçe cennete gidemezsiniz birbirinizi sevmedikçe de asla iman etmiş olmazsınız İki Türk astronot uzaya gitmeden önceki gece uzay aracı yakıtını kafa bulmak için içerler. Gece uyurken biri diğerini ara sakın osurma ben Japonya’dayım der Antik Roma’da at arabalarının tekerlerine bağlı iki kutu vardı. Üstteki kutu çakıl taşı dolu ve altında bir delik var. alttaki kutunun da üstünde delik var. teker döndükçe üstteki kutudan alttaki kutuya taş düşüyor. Taş sayısı ücreti belirliyor “daima hatırla” “asla unutma” aynı şey değil Sadece sağ göz kapağını hareket ettire bilen Fransız Bauby, göz kapağını mors alfabesi gibi kullanarak kitap yazar. Dalgıç giysisi giymiş kelebek kitabı Üç bin yıl önceye ait Hitit yazıtlarında hayat pahalılığından şikayet var Bebekler büyüklerin anlayacağı dili bulana kadar pek çok dil denerler Tv’si bozulan vatandaş tamirci çağırır. Tv’nin arkasında içinde ekmek kırıntıları çıkar. Evin çocuğuna sorarlar. Tv’de aç çouklar vardı onlara ekmek verdim der Dinlemek zeka belirtisidir Aptalın karşısında kitap kadar sessiz ol Budala ile tartışma dışardan bakanlar farkı anlamaya bilir Dinlemek Allah’ın verdiği en büyük becerilerden biridir. Dinlemek sevgiyi gösteren en büyük hediye Dinlemek çocuğunuza değer verdiğiniz gösterir Çocuğunuza kulak verin yüz değil Oğlum iyi bir boks seyircisi olacağına, kötü bir boksör ol. Sahaya in ve dayak ye Bedava peynir sadece fare kapanında olur Kentucky Fried Chicken’in kurucusu Sanders yemek tarifini satmak için 1019 lokanta dolaştı. 1019’uncu dükkan kabul etti “hayatta karşınıza çıkan fırsatları değerlendirmeyin sadece iyi olduğunuz konuda çalışın” Dualarınıza dikkat edin gerçekleşe bilir Başarı istediğinizi elde etmenizdir. Mutluluk ise elde ettiğinizi istemeniz Gülümsemek zeka belirtisidir Yarım elma almak isteyen kişiyi söylemek için yöneticisine giden kasiyer “hayvanın biri yarım elma istiyor” der. Arkasını döndüğünde müşteriyi görünce diğer yarınını da bu beyefendi istiyor der Kaza yapan travestiye “orkide uyan” deyince uyanmayınca “Ahmet abiiii” dedi Bir ayakkabı firması Afrika’ya iki temsilci gönderdi. Biri burada kimse ayakkabı giymiyor ayakkabı satamayız dedi. diğeri burada kimsenin ayakkabısı yok köşeyi döndük diyor
Şu Hortumlu Dünyada Fil Yalnız Bir HayvandırAhmet Şerif İzgören · Elma Yayınevi · 202428,2bin okunma