2026 22. kitabı
ARCVEN EFSANELERİ . “Kaosla düzenin, ışıkla karanlığın, bilinenle bilinmeyenin eşit durduğu bir yer…” . Serion. Kendi varlığının ilk anından itibaren tek bir amaçla yaratılmış: Tanrı tarafından yaratılan sayısız evreni seyretmek... bu evrenlerin hepsinin tek bir ismi var: ARCVEN. Anlıyoruz ki, Arcven bir mekân değil; bir denge, bir sınır, bir alan. Bilinen fantastik evrenlerden çok farklı ve Serion'a olduğu gibi, kitabı bitirdiğimizde bize de " Eğer adalet varsa, neden masumlar ölüyor? " sorusunu sordurup, yanıtını veren hikayelerden oluşan bir evren. 15 hikâye. Birbirinden bağımsız fakat Arcven’in derinliklerinde hepsi aynı amaca uzanan. Bize bütün resmi göstermeyi hedefleyen, karanlık noktalar etrafındaki ışıkları da görmeyi başarmamızı sağlayan öyküler... Yavru kanatlı aslanı annesinden ayırıp gözyaşlarını 'şifa kaynağı' olarak satarak zengin olmak isteyen tüccar ile bir canlının ona dayatılan acıyla güçleneceğini; Arelia ile bir avcının gücünden koruyucunun sorumluluğuna geçen Selira'nın içindeki canavarı değil insanı seçmesine; Ağaç-insan Thalen'in yavru ve yaralı Lora için kadim topraklarından ayrılmasıyla gerçek iyiliğin, karşılık beklemeden sevmenin ve bir başka yaşam uğruna kendini feda etmesine; Zihinlerin efendisinden anlayış yolcusuna, " Gerçek gücün, kendi ışığımızı yakmak ve başkalarına saygı duymakla " olduğunu anlatan, gururun, kibrin, korkunun öldüğü, merhametin, anlayışın ve sevginin doğduğu bir dönüşüme; Valenar ve insan simyager Elyra'nın 'sol kan' ı ile gerçek kanın kalpte taşındığının göstergesine; Arin ve Eldric ile aşık olduğu kadın uğruna, can dostunu öldüren bir katile,... Her hikâye farklı bir yerden iz bırakıyor. Kiminde kimlik arayışı,kiminde güç ve sorumluluk. Bazen " İnandığımız şey mi gerçek, yoksa gerçek sandığımız şey mi bize inandırılmış? " diyor, fakat sonunda da anlıyoruz ki, herşey bir denge üzerine kurulu. Fantastik temalar altında yazılan felsefi, düşündürücü ve sorgulatan #arcvenefsaneleri ni çok seveceksiniz. Keyifle . .
Arcven EfsaneleriSerion · DOA Yayınları · 202515 okunma