Arcven Efsaneleri

Serion
2025
DOA Yayınları

2026 16. kitabı
Arcven Efsaneleri "Artık biliyordu ki Tanrı'nın sessizliği bir kayıtsızlık değil; bazen en derin, en anlamlı yanıttı. Ruhlara kendi yolunu bulması, kendi gücünü keşfetmesi için verilmiş bir alandı." Arcven... Kaosla düzenin, ışıkla karanlığın, bilinenle bilinmeyenin eşit durduğu bir yer. Ve Arcven'in derinliklerinden gelen, dengeyi, iyiliğin içindeki kötülüğü ve kötülüğün içindeki iyiliği, merhameti, sevgiyi, fedakarlığı, dostluğu, ihaneti, hırsı anlatan 15 tane öykü. Aslında öykülerin her biri fantastik ama o kadar hayatın içinden ki... Okuduğunuz her öyküde insanı, kendini çıkarları için neler yapabildiğini, karanlık taraflarını, neleri feda ettiğini görüyorsunuz. Ya da başka biri uğruna karşılık beklemeden kendini feda eden, saygı duymayı öğrenen, bedel ödeyen, ışığı aramaktan vazgeçmeyen ve kendiyle yüzleşmeyi öğrenenleri de. Öykülerin hepsi yüreğinize dokunacak ve kitap bittikten sonra uzun uzun düşünecek, sorgulayacak ve anlamaya çalışacaksınız. Ve unutmayın burada her şey mümkün; hiçbir şey kesin değil. Hem fantastik hem de öykü seven ben için çok ama çok beğendiğim ve hiç bitmesin istediğim bir okuma oldu. Birini karartmaya çalışmak, aslında kendi ışığını yakmaktan vazgeçmektir. Gerçek güç, kendi ışığınızı yakmakta ve başkalarınınkine saygı duymaktadır. Karanlıkta bile ışık vardır. Gerçek arınma, affedilmekte değil; hatanın tüm ağırlığını sonuna kadar taşıyabilmekte yatar. Gerçek güzellik, asla yüzündeki çizgilerde değil, kalbin derinliklerinde parlayan ışıkta saklıydı. Asıl iyi, görünmezken iyilik yapabilendir.
Okunma: 02 Şubat 2026 11:50
Arcven Efsaneleri/ Serion Serion, kalemi ile yeni tanıştığım bir yazar. Arcven Efsaneleri kitabı ise fantastik türde ilk kez okuduğum bir eser. 15 öyküden oluşan her biri sessiz sessiz nasihatler veren, yüreğimize dokunacak, merhamet yüklü öyküler. Aralarında beni en çok etkileyen öykü Kanatlı Adalet öyküsü oldu. "...bir canlıya dayatılan acı, onu güçlendirebilir, adaletin silahı haline getirebilirdi. Ama aynı zamanda, onun en saf, en masum parçasını da sonsuza dek çalıp götürürdü. " İki Kez Ölüm başlıklı öyküsü de bana The100 dizisini anımsattı. Dizi de ölen birinin ruhunu yaşayan bir bedene aktarılıyor.(6. Sezon) Öykü de ise ölen bir bedene yaşayan bir ruhu aktarıyor. Ama dünyanın dengesini bozan, her iki bedenin ve ruhun düzenini alt üst eden bir süreç. Peki bunu gerçekleştiren kişi neden yaptı? Sonrasında pişman oldu mu? Bu eser benim ön yargılarımı kırdı. Ve bu yıl, benim için farklı türlerde okuma yapmamı, sevmeme sebep olduğu için yeri hep ayrı olacak. Ve hepimiz için okuma yaptığımız türlerin dışına çıkacağımız güzel bir yıl olsun. Sevgiyle ve kitapla kalın @serion012 @doayayinlari @sinemin_kitaplari #sineminkitapdünyası #arcvenefsaneleri
Puan vermedi
Bugün sizi tek bir hikayenin içine değil karanlıkla aydınlığın yan yana durduğu bir evrene çağırmak istiyorum.Her biri birbirinden bağımsız on beş hikayeden oluşan bir kitap… Arcven Efsaneleri Bu kitabı okurken tek bir dünyada kalmadım. Sanki Arcven denilen yerde dolaşırken her köşeden başka bir ses yükseldi. Her hikaye kendi yolundaydı ama aralarında görünmez bir bağ vardı. Kimi zaman adaletin ağırlığını hissettim kimi zaman kaybın soğukluğunu. Öyküler ilerledikçe şunu fark ettim.Burada anlatılanlar sadece karakterlerin başına gelenler değil insanın içinde birikenlerdi.Masumiyet, öfke, açlık, korku… Hepsi bir şekilde tanıdıktı. Sayfalar arasında dolaşırken ışığın azaldığı ve bir dönüşümün eşiğinde durulduğu o an hissi hiç kaybolmadı. Hikayeler hızla tüketilmek için değil içerde bir yerde yankı bırakmak için yazılmış gibiydi. Hazırsanız düzenle kaosun güçle kırılganlığın yan yana durduğu bu anlatılara birlikte bakalım… Belki de asıl mesele anlatılan efsaneler değil onların bizde bıraktığı izdir...
2026 11. kitabı
Okunma: 06 Mart 2026 10:29
İçinde birbirinden güzel ve anlamlı 15 fantastik hikâye bulunan bu kitapta: vampirlerin, canavarların, ölü ruhların, ejderhaların ve en önemlisi dünyanın en tehlikeli yaratığı olan insanoğlunun iç dünyasına ışınlanıyoruz. Her bir hikâye ders niteliğinde. Arcven'den gelen bu efsaneleri okurken asıl canavarın kim olduğunu da çok iyi anlıyorsunuz. Ben en çok 'İki Kez Ölüm' hikâyesinden etkilendim. Bu hikâyede; kızının ölümüne çok fazla üzülen bir büyücü onu geri getirmek için başka bir kızın ruhunu kullanıyor ve bedeli çok ağır oluyor. Sırf çok sevdiği kızının tekrar yaşaması için yapılan bu ritüel, başka bir cana mâl oluyor ve bu durum iki kızı birden karanlığa sürüklüyor. Yaptığı hatayı en sonunda anlayan büyücü ise kendi karanlığına ve yalnızlığına gömülerek büyük bir bedel ödüyor. Ne yaparsak yapalım doğanın değişmez tek gerçeği doğum ve ölümdür. Ve bunu değiştirmek isteyenler sonuçlarına katlanmak zorundadır. Bir oturuşta bitirebileceğiniz bu kitabı eğer fantastik konuları seviyorsanız kesinlikle okumalısınız :) Serion Arcven Efsaneleri
Arcven Efsaneleri
2026 21. kitabı
ARCVEN ; 15 kapı ve 15 farklı evren ; ​"İnsan olmak (ya da olmamak) ne demek " Bu devasa sorunun peşine düşen, 15 farklı ruhun karanlıkta ışığı arayışını anlatan sarsıcı bir kitap. ​ ​Alışılagelmiş fantastik kurguların aksine tek bir kahramanın peşinden sürüklemiyor. ​ Kimi zaman Kanatlı bir aslanın zincirleri kıran öfkesine ortak oluyorsunuz. ​Yada ​Bir vampirin kutsal kan yağmuru altındaki sessiz çığlıklarını duyuyorsunuz. ​Taht için kardeşlerini feda eden bir prensin vicdan azabına tanıklık ediyorsunuz. ​Düşman ırkları barıştıran bir bebeğin ilk ağlamasında umudu hissediyorsunuz. ​Arcven ,fantastik öğeleri sadece birer süs olarak kullanmamış; onları korkularımızı, bastırılmış duygularımızı ve içimizdeki labirentleri anlatmak için bir araç olarak sunmuş. Kitabı okurken kendinizi şu soruların ortasında bulacaksınız: ​​İntikam mı merhamet mi daha ağır basar? ​​Kötülük, beklenmedik bir şekilde iyiliği doğurabilir mi? ​​Güzellik sadece dış görünüşte mi saklıdır, yoksa vicdanın derin çatlaklarında mı?
2026 5. kitabı
Bazı kitaplar tek bir hikâye anlatmaz; okurunu 15 farklı kapıdan geçirir. Bu kitapta her hikâye bambaşka bir evren, ama hepsinin ortak bir dili var: zihin, karanlık, yüzleşme ve dönüşüm. Fantastik öğeler yalnızca büyü ve efsanelerden ibaret değil; korkular, bastırılmış duygular, insanın kendi içindeki labirentler de bu dünyaların bir parçası. Her öyküde başka bir karakterle tanışıyor, başka bir gerçekle yüzleşiyor, başka bir sorunun içine çekiliyorsunuz. Kimi hikâye karanlıkta bırakıyor, kimi düşündürüyor, kimi ise sessizce “sen de buradaydın” diyor. Fantastik türü seven ama derinlik arayan okurlar için; tek solukta değil, düşüne düşüne okunan 15 hikâye… Bu kitap, hayal gücünün sınırlarını değil, insanın kendini sorgulama cesaretini zorluyor.
Alıntı
2026 30. kitabı
Okunma: 09 Şubat 2026 00:00
Arcven Efsaneleri Serion Merhaba arkadaşlar, nasılsınız? Fantastik kurgularla aranız nasıl? Bu türde okumalar yaparım, belki çok sık değil ama ara ara okurum. Ama bu kitap bu tür için çok farklı ve ilgi çekici geldi bana. Çünkü genelde fantastik türde kitap okurken ya uzun seriler ya da tek bir konu ve hikaye çevresinde gelişen olaylara alışmışız. Yazar bu kez herkesi şaşırtan bir hamle yaptı ve tek bir kahramanın gözünden olayı anlatmaktansa 15 farklı hayattan ve pencereden anlattı bizlere. Bazı hikayede kendinizi bir sırrı keşfederken buluyorsunuz, bazen bir savaşın ortasında yer alıyorsunuz bazen de iyi ile kötünün mücadelesine şahit oluyorsunuz. Yani Arcven dünyasında her öyküde farklı parçalara denk geliyorsunuz. Yazar bizleri tek bir konuya hapsetmek yerine bakış açımızı değiştirecek bir keşfe çağırıyor. Hani bazen insan okumaktan bile yorulabiliyor ya işte bu kitap o anda size ilaç olabilir. Çünkü her hikaye sonunda dinlenme molaları vererek okumayı daha keyifli hale getirebilirsiniz. Ben severek okudum ve tavsiye ederim.
2026 9. kitabı
Okunma: 10 Şubat 2026 02:16
Fantastik bir dünyanın kapıları aralanıyor… Arcven Efsaneleri, yazar Serion imzasıyla okuyucuyu büyü, kehanet ve kadim sırlarla örülü bir yolculuğa davet ediyor. Arcven diyarında her efsane bir gerçekle, her gerçek bir bedelle yazılıyor. Gücün peşinde koşanlar, kaderinden kaçmaya çalışanlar ve geçmişin karanlığıyla yüzleşmek zorunda kalan kahramanlar… Bu hikâyede dostluk sınanıyor, ihanet gölgelerde pusuda bekliyor ve cesaret, en umutsuz anda kendini gösteriyor. Yazar, akıcı anlatımı ve zengin betimlemeleriyle okuyucuyu sadece bir hikâyeye değil, yaşayan bir dünyaya davet ediyor. Her sayfada yeni bir sır açığa çıkarken, Arcven’in kaderi adım adım şekilleniyor. Eğer epik mücadeleleri, güçlü karakterleri ve sürükleyici fantastik kurguları seviyorsanız, Arcven Efsaneleri tam size göre!
2026 9. kitabı
ARCVEN EFSANELERİ’ne hazır mısınız? Bir kitap düşünün ki her sayfası ayrı bir kapı açıyor: Bazen kanatlı bir aslanın zincirleri kıran öfkesiyle titriyorsunuz, bazen bir vampirin gökyüzünden yağan kutsal kan yağmuru altında ağlayışına tanık oluyorsunuz. Kimi zaman taht için kardeşlerini doğrayan bir prensin boş salonlardaki çığlıklarını duyuyorsunuz, kimi zaman yasak aşkı uğruna iki düşman ırkı barıştıran bir bebeğin ilk ağlamasını… 15 bağımsız hikâye. 15 farklı ruhun karanlıkta ışığı arayışı. İntikam mı merhamet mi daha ağır basar? Kötülük iyiliği doğurabilir mi? Güzellik gerçekten dış görünüşte mi saklıdır, yoksa vicdanın en derin çatlaklarında mı? Serion, Arcven’in kadim evreninde bizi nefretle sevgi, zulümle adalet, ölümle yeniden doğuş arasında gezdiriyor. Her hikâye kendi içinde tamamlanıyor ama hepsi aynı soruyu fısıldıyor: İnsan olmak (ya da insan olmamak) ne demek? Okuduktan sonra uzun uzun düşünüyorsunuz. Bazı sayfaları tekrar açıyorsunuz. Ve bir süre karanlıkta oturup “Ben olsam ne yapardım?” diye soruyorsunuz. Eğer mitoloji, derin karakterler ve “sonu gelmeyen” felsefi sorgulamalar ilginizi çekiyorsa…Okuyun . Hangi hikâye sizi en çok ilginizi çekti “Kanatlı Adalet” mi, “Kutsal Susuzluk” mu, yoksa başka biri mi? Yorumlara yazın, belki ipucu veririm )
2026 5. kitabı
Merhabalar arkadaşlar Size mükemmel bir kitap önerisiyle geldim ki bayılacaksınız, eminim! @serion012 Yazarım o kadar güzel yazmışsınız ki… Okurken her satırını hissettim, yaşadım. Sanki sadece bir kitabı okumadım; benim dünyamla kitabın dünyası iç içe geçti. Karakterlerle birlikte ben de yaşadım, ben de hissettim diyebilirim. Emeğinize, yüreğinize sağlık gerçekten. @sinemin_kitaplari Kızlarla beraber okuduğumuz için ayrıca çok mutluyum Birlikte aynı duyguları paylaşmak, aynı yerlerde heyecanlanmak çok kıymetliydi. Vesile olan canım arkadaşıma da çok ama çok teşekkür ederim, iyi ki yollarımız bu kitapta kesişmiş. @doayayinlari ‍ Ve tabii ki yayın evinin emeğine, yüreğine sağlık… O kadar özenli, içten ve güzel bir basım olmuş ki insan kitabı eline alınca bile ayrı mutlu oluyor. Her detayında emek var, hissediliyor. Benim için hem kalbime hem kitaplığıma iz bırakan bir eser oldu Fantastik kurgularla aram çok sık değildir ama bazı kitaplar vardır, sizi kendi dünyasına sessizce çeker… Bu da onlardan biri oldu benim için. Tek bir gözden değil, farklı hayatların içinden akan bir anlatım vardı ve bu çok hoşuma gitti. Her hikâyede başka bir pencere açıldı sanki. Bazı satırlarda kendimi bir sırrın eşiğinde buldum, bazılarında ise iyilikle kötülüğün ince çizgisinde yürüdüm. Okurken sadece olayları değil, duyguların ağırlığını da hissettim. Özellikle bazı hikâyeler uzun süre aklımda kalacak gibi. Bu kitap bana şunu hatırlattı: Bazen hakikat tek bir yerden bakınca görünmez, parçalar birleşince anlam kazanır. Eğer farklı dünyalara kısa ama etkili yolculuklar yapmak isterseniz, bu evrene bir kapı aralayabilirsiniz. Ben okurken kendimi sessiz bir gözlemci gibi hissettim… Belki siz de öyle hissedersiniz.