Senden Ötürü

Ömer Faruk Karaman
Ağustos 2025
Kamutay Yayınları

Bu bildiğiniz türde bir şiir kitabı değil..
2025 3. kitabı
Senden Ötürü adlı şiir kitabı Türkiye genelinde benzerine rastlamadığım (Farklı versiyonları olabilir) bir şekilde hazırlandı. Kitabın içindeki şiirler aynı zamanda şarkı formatında sayfaların üzerinde bulunan Youtube Müzik ve Spotfy gibi platformlara yönlendirme yapan karekodlar ile hazırlandı. Yani şiiri okuduktan sonra şarkı halini de Group Echoverse markası ile dinleyebilirsiniz. Her müzik farklı bir hikayeyi ve yarayı taşıyabilir. Şiirleri okuduktan sonra şarkılarını da dinlemenizi tavsiye ederim. Ömer Faruk KARAMAN Ömer Faruk Karaman Senden Ötürü
·79 syf.·
2026 13. kitabı
Şiirlerin sözleri ile sayfalarda bulunan karekodları okutarak şarkılarını dinleyebileceğinizi biliyor musunuz? Birbirinden anlamlı şiirler ile yüreğimize işleyen derinlikte dizeler okudum. İlk defa bir şiir kitabını şarkıları ile buluşturan, şiir kitabı ile yollarım kesişti. Beğendiğimi söylemeliyim. Tavsiye ederim.
2026 3. kitabı
Okunma: 19 Şubat 2026 14:08
Bazı şiirler vardır… Etkisini okurken değil, sustuğunda gösterir. Bugün @omerfarukkaramann kaleminden çıkan Senden Ötürü şiir kitabıyla karşınızdayım Ve başlamak istediğim yer, içime en çok dokunan o dörtlük: Sen mürekkep ol ben kalem, Bir kağıda yazalım kaderi, Yıkılmasın kalan son kalem, Kalkan olsun ikimize bu sevgi. Şiirlerin etkisini okurken değil sustuğunda hissettiğiniz oldu mu? Ya da bir şiir kulağınızda bir şarkı gibi çaldı mı? Senden Ötürü tam olarak bunu yapıyor Aşkı, sevdayı, özlemi gösterişten uzak; yalın bir dille anlatıyor. Duyguyu haykırarak değil, sakince kalbe bırakıyor. Aşkın sahip olmak olmadığını, ayrılığın bir kopuş değil, insanın kendine dönüşü olduğunu fısıldıyor. Beni en çok etkileyen detay ise şiirlerin adeta bir müzik gibi sunulması… Her sayfadaki karekodlarla dizeler şarkıya dönüşüyor. Şiir sadece okunmuyor, dinleniyor. Ben dinlerken gerçekten çok keyif aldım. Eğer kalbinizde yarım kalmış bir cümle varsa, eğer birine söyleyemediğiniz kelimeler içinizde duruyorsa, bu kitap sizi anlayacak. Sevmek bazen sadece içinden “ötürü” demektir.
Kalp/ Lav mı Love mu?
2025 141. kitabı
Okunma: 10 Ekim 2025 18:49
Bir röportajda rahmetli Ferdi TAYFUR'a röportaj muhabiri soruyor: Şarkılarınızda yazdığınız aşkları yaşadınız mı? Gülüyor. Onların hepsini yaşasam ben ohooo, biri bile ağır gibi bir şeyler diyor. Allah rahmet eylesin. Bu anekdotu anlattım çünkü aynısını sayın Ömer Faruk bey'e sorma fırsatım olsaydı sorardım. Birini bile yaşasaydım, ohoo cevabını alacağımı düşünüyorum. Ama önemli olan da bu değil mi? Yaşadığını, hissettiğini herkes yazar. Bir şekilde yazar. Ama kainatın başkalarının hislerini de barındıran his kartelasının içinden çekip çıkarmak zordur. Mesela sürekli kadınları anladıklarını yazar durur yazarlar ama kimse, hiçbir erkek ve hiçbir kadın kendisi dışındaki hisleri tam olarak bilemez, anlatamaz. Şiir bunu yapmaya en yakın şeydir. O yüzden ben şiir okurken tüm şiiri alıntılamam, tüm şiir benim için 'nefis' değildir, gerek de yoktur. Bir mısra yeter. Hatta bazen bir kelime. Çünkü ben şairin tüm hislerini anlayamıyorumdur. Mümkün değil. "Seni deli gibi sevsem ruhun bile duymaz." Beğendiğim bir cümle. Okudum ve 'haa napabilirsin ki gerçekten de' dedim. Hiç. Aynı hissi Cemal Süreya'nın "Seni bir kere öpsem ikinin hatırı kalıyordu, iki kere öpeyim desem üçün boynu bükük." dizelerinde hissederim. Kendi kendine cümleler bunlar. Ama benim için şiir böyle bir şey. Sonra kitabın şöyle bir özelliği var; şiirin bir de müziği, şarkısı var. Şunu biliyorum, bazen sadece okumak duyguyu geçirmiyor. Ya da tam tersi sadece müziğin güzel olması. Bunu en çok yine Ferdi Tayfur dinlerken yaşarım. Hem müzik hem sözleri on numara beş yıldız. Burada da ham şiiri istersen müzikle haslıyorsun. Tercih meselesi. Karekod okutarak şiire özel müziği dinleyebiliyorsun. Bence çok özel. Mesela benim beğendiğim bir şiirin karekodu yoktu ve dinleyemedim haliyle. Benden bir şey esirgenmiş
2026 1. kitabı
Bir şiir kitabı seçtim kitaplığımın yorgun raflarından. Dizeler akıp giderken ben setlere takılayım, durgunlaşayım, ferahlayayım diye. Bir melodi aradı yüreğim. Baktım onu da verdi bana şiirler. Evet evet dizeler güfteye dönmüş bu kitapta. Karekod kondurmuşlar her bir sayfaya, tık dinleyiveriyorsun her şiiri şarkı gibi. Çok sevdim ben bu özelliği. Şairimiz Ömer Faruk Karaman kitabın dili bizi yormasın istemiş. İstemiş de… üzüntüyle, yoğun sevgiyle, sabırla yorayım demiş. Öyle güçlendirmiş şiir dilini bizim için. Dursun istedim bu kitap yine yorgun raflarda, ben dinginlik istedikçe çevireyim sayfaları hep dokunsun yüreğime melodiler. Ben susayım, onlar konuşsun.
2025 53. kitabı
Okunma: 28 Aralık 2025 21:42
Merhaba Bugün sizlere Ömer Faruk Karaman'da #sendenötürü şiir kitabı ile geldim. Uzun zaman olmuş şiir okumayalı gelir gelmez hemen okudum bende dizeleri çok güzeldi ve kitabın pek çok sayfasında karekodları mevcut bu kodları okutarak sesli bir şekilde de dinleyebilirsiniz. Ben en çok kitaba ismini veren şiiri sevdim hemen sizlere de bu harika dizeleri bırakıyorum... İçime çöktü çiğ, dağlar sustu, Gözlerimdeki sır, aşka umuttu, Gönlümdeki fırtına, yıktı ruhumu , Ateşe döndüm ben senden ötürü. Kendimi bilmeden yıllara düştüm, Geceler boyu tek hayale göçtüm, Kalbimi kitleyip dünyaya küstüm, Kırıldım, çöktüm ben senden ötürü. Bir sözle var oldum , bir bakışla yok, Sensiz her anda saplandı bir ok. Hayat dediğin aşka aç, ölüme tok, Yaşadım, öldüm ben senden ötürü. Bir gece ansızın koşar gelirsin, Kapıyı tıklatıp ben geldim dersin, Derbeder ömrümü geri verirsin, Bekledim, beklerim senden ötürü.... @omerfarukkaramann kaleminden yeni çıkan #sendenötürü şiir kitabını edebi.turta ile okuyoruz. #edebiturtaileokuyoruz #işbirliği #reklam #groupechoverse
2026 63. kitabı
Okunma: 10 Mayıs 2026 11:02
Herkese merhabalar Bugün sizlere, uzun zaman sonra yeniden şiirlerin arasında kaybolmamı sağlayan bir kitaptan bahsetmek istiyorum. Şiirleri ve şiir kitaplarını her zaman çok sevmişimdir. Çünkü bazı duygular vardır; ne kadar anlatmaya çalışsanız da düz cümlelerin içinde eksik kalır. Şiir ise bazen tek bir dizede insanın içini olduğu gibi önüne koyabiliyor. “Senden Ötürü” de okurken bana tam olarak bunu hissettirdi. Ömer Faruk Karaman’ın kalemi gösterişli bir anlatımdan uzak ama duygu konusunda oldukça güçlüydü. Özlem, kırgınlık, beklemek, vazgeçememek… Şiirlerin içinde insanın kendinden bir parça bulabileceği çok fazla duygu vardı. Bazı dizeler hemen geçip gitmiyor; kitap kapandıktan sonra bile içinizde kalmaya devam ediyor. Kitapta en dikkatimi çeken detaylardan biri ise karekodlarla şiirlere farklı bir atmosfer katılmış olmasıydı. Şiirleri sadece okumak değil, hissederek dinlemek de kitabın ruhunu daha etkileyici hâle getirmiş. Sakin ama yoğun duygular hissettiren şiirleri seviyorsanız bu kitaba şans verebilirsiniz. Altını çizmek isteyeceğiniz, dönüp yeniden okuyacağınız dizeler mutlaka olacaktır Bazı kitaplar hikâyesiyle, bazıları ise bıraktığı hisle akılda kalır. “Senden Ötürü” benim için his tarafında kalan kitaplardan biri oldu. Kitapla kalın #okudumbi̇tti̇ #edebiturtaileokuyoruz #işbirliği #reklam #groupechoverse @edebi.turta @omerfarukkaramann
Şiir kitabı
2026 1. kitabı
Merhaba Bugün sizlere yeni çıkan bir şiir kitabıyla geldim. "Senden ötürü" denildiğinde bile insanın içi burkuluyor. Kitap, daha kapağını açmadan bir duygu hâline sokuyor okuyucuyu. Ömer Faruk Karaman bu şiir kitabında aşkı süslü cümlelerle değil; acıtan, susan, bekleyen ve kabullenen bir dille anlatıyor. Gerçekleri şiirle okumak bile farklı duygulara yönlendiriyor. Şiirler, büyük iddialar peşinde değil. Tam tersine; gündelik duyguların içinden konuşuyor. Sevmenin yorduğu, özlemenin ağır geldiği, gitmenin bile bazen kalmaktan kolay olduğu anlara dokunuyor. Bu yüzden okurken "ben de böyle hissetmiştim" dediğiniz çok yer oluyor. Bazı şiirler okunmaz, yaşanır. Bu kitapta her mısra, sanki benim söyleyemediğim ama içimde biriktirdiğim o sessiz çığlıkların sesi olmuş. Kitabın en dikkat çekici ve hayranlık uyandırıcı yanı beni çok etkiledi her şiir için özel olarak hazırlanmış QR kodlar. Sayfadaki kodu tarattığınızda, o şiirin ruhuna uygun bir şarkıya veya şiirin seslendirilmiş haline yönlendiriliyorsunuz. Bu sayede şiir sadece kağıt üzerinde kalmıyor; kulağınıza, ruhunuza eşlik eden bütünsel bir sanat tecrübesine dönüşüyor. Her satırın anlamı ve etkisi fazla size bir tanesini buraya bırakıyorum iyi okumalar dilerim ~SENDEN ÖTÜRÜ~ İçime çöktü çiğ, dağlar sustu, Gözlerimdeki sir, aşka umuttu, Gönllimdeki firtina, yiktt ruhumu, Ateşe döndüm ben senden ötürü. Kendimi bilmeden yollara düştüm, Geceler boyu tek hayale göçtüm, Kalbimi kitleyip dünyaya küstüm, Kirildim, çöktüm ben senden ötürü. Bir sözle var oldum, bir bakışla yok, Sensiz her anda saplandi bir ok, Gözlerin gözlerimin icine bakinca, Hayalin işlenir eksiksiz aklima, Bir gece ansizın koşar gelirsin,
2025 37. kitabı
Okunma: 13 Eylül 2025 12:53
Bu kitap lise yıllarımdan beri okuduğum ilk şiir kitabı. Ben şiirlerin öyle herhangi bir şekilde yazılıp okuyucuyu etkileyebileceğine inanan biri değilim. Bana göre şiirlerin hikâyesi olmalı ve bu hikayeyi, şiirleri okuyan kişiye de yansıtabilmeli. Uzun yıllar sonra okuduğum bu şiir kitabında bulunan her şiir, kendi hikâyesine değiniyor ve içinde bulunan karekodlar sayesinde bu şiirleri sesli bir şekilde dinleyebiliyorsunuz. Benim bakış açıma göre bu şiirlerin hikâyesi de kelimelerin notalarla yaşadığı aşkı temsil ediyor. Bu yüzden benim severek okuduğum bir kitap oldu ve en beğendiğim şiir ise Sen Gece Ol şiiri oldu. :) Ömer Faruk Karaman kaleminize ve yüreğinize sağlık hocam
2026 23. kitabı
Okunma: 24 Şubat 2026 00:28
Ben şiir okumaktan çok dinlemeyi sevenlerdenim. Her şiirin bir hikayesi bir yaşanmışlığı olduğuna inanıyorum. En son üniversite de okumuştum şiir kitabı Senden Ötürü şiir kitabı kitaplığımın ikinci şiir kitabı oldu. Severek hem okudum hem dinledim. İlk kez böyle bir şiir kitabı ile karşılaşıyorum belki vardır ama ben görmedim şiirleri okurken sayfada bulunan karekodları okutarak şiirleri şarkı olarak da dinleyebiliyorsunuz. Gerçekten çok çok güzel şiir okumayı ve dinlemeyi seviyorsanız kesinlikle öneriyorum…

Ömer Faruk KaramanYazar · 2 kitap
Samsunlu sunucu, şiir yorumcusu ve yazardır. Trabzon eşrafından Hafız Mehmet Ali Karaman’ın oğlu Recep Karaman’ın ikinci çocuğudur. 1984 yılında Ankara'da doğdu. İlkokulu Samsun/Ladik 100. Yıl İlköğretim Okulunda okuduktan sonra ortaokula Havza Anadolu Lisesinde devam etti. 1998 yılında babasının emekliliği sebebiyle Samsuna taşındı Lise öğrenimini Samsun Anadolu Lisesi Yabancı Dil bölümünden mezun olarak tamamladı. Liseden mezun olur olmaz iş hayatına atılan Karaman Giresun MİLDA Kağıt Fabrikasında Özel Kalem olarak çalıştı. Daha sonra Samsun Eti Bakır İşletmelerinde görev yaptı. 2006 yılında girdiği üniversite sınavında Kahramanmaraş Sütçü imam Üniversitesi Büro Yönetimi ve Sekreterlik bölümüne girdi. Üniversite okuduğu yıllarda arkadaşları ile ticari faaliyette bulundu. 2008 yılında mezun olduktan sonra Samsun'a döndü ve Amisos Haber adlı haber sitesinin Genel Yayın Yönetmenliğini yaptı. Bu görevi esnasında reklam ve tanıtım alanında çalışmalar gerçekleştirdi. 2011 yılında Gençlik ve Spor II Müdürlüğünde Basın Danışmanı olarak işe başladı. 2015 yılına kadar yerel ulusal ve uluslararası birçok organizasyonda görev aldı. 2015 yılında memur olarak Ordu’ya atandıktan kısa bir süre sonra Samsun'a geldi. Bir dönem Samsun Valisi tarafından Basın Danışmanı olarak görev yaptıktan sonra tekrar görev yerine döndü. Karaman halen Samsun Milli Emlak Dairesi Başkanlığında Milli Emlak Uzmanı olarak çalışma hayatına devam etmektedir. Karaman, aynı zamanda 1998 yılından bu yana Milli Gençlik Vakfı Anadolu Gençlik Derneği gibi kuruluşlarda yöneticilik yaptı Milli Göruş kuruluşlarının koordinasyonu amacı ile Samsun MILKO Koordinatörü olarak çalışmalarını sürdürdü Aynı zamanda Bayındır Memur-Sen Samsun Şubesi Denetleme Kurulu Başkanı olarak da görev yapan Ömer Faruk Karaman evli ve bir kız çocuğu babasıdır.