Korkuyu Beklerken Kitap İncelemesi(Spoilersız)
2026 2. kitabı
Oğuz Atay'ın okuduğum ilk kitabı olan Korkuyu Beklerken, 8 farklı hikayedeki 8 farklı karakterin psikolojik derinlikleriyle beraber incelemesi ve modernizme dair hikayeleri hemen hemen aynı konuyu işlemektedir ve işlediği konulardan biri de yalnızlık temasıdır. Kitabın adına sahip hikaye karakterin kendi iç çatışmalarını paylaşırken Tahta At ise birey-toplum çatışmalarına değinilmiştir. Diğer hikayelerden bahsedek olursak Beyaz Mantolu Adam iletişimsizlik temasını, Unutulan hikayesi ise yabancılaşma ve unutulmuşluk temasını, Bir Mektup ise iş ortamındaki yalnızlığı, Ne Evet Ne Hayır hikayesi kararsızlığı, Babama Mektup ise ebeveynlerin yaşattığı travmaları ve son olarak Demiryolu Hikayecileri ise aslında çaresizlik temalarına değinmiştir. Oğuz Atay bu kitabının hikayelerindeki karakterleri derinlemesine anlatmayı sade ve anlaşılır dilde başarmış bence. Bence bu yüzden kitap dil ve anlatım bakımından çok güzel bir şey başarmıştır. İlk kitap incelemem umarım hoşuma gitmiştir. Kitap hakkındaki düşüncelerinizi belirtebilirsiniz. İyi okumalar dilerim Korkuyu Beklerken
Korkuyu BeklerkenOğuz Atay · İletişim Yayıncılık · 202233,4bin okunma