2026 12. kitabı
Okunma: 14 Şubat 2026 12:05
Harika Bir Hayat kitabı ile tanışmıştım Hikmet Hükümenoğlu'nun kalemiyle. Sonra Gözler Görür ile de kalbimde taht kurdu. Bu kitabının çıktığını duyar duymaz aldım, Ezgi Sezgin'i bu kitapta da okuyacağımızı öğrenir öğrenmez de hemen bu ayki okuma listeme eklendi. Yazardan okuduğum üçüncü kitap. Önceki kitapları @cayayinlari tarafından basılıyordu, yakın zamanda @ithakiyayinlari 'na geçti. Sonra Gözler Görür'den tanıdığımız karakterlerle başlıyor kitap. Başarılı gazeteci Ezgi Sezgin, onun yaşından beklenmeyecek derecede olgun oğlu Batu, başkomiser Orhan, Sumru, hatta gıcık Sabri karakteri bile duruyor. Yenikent'te üç yıl sonrası ile devam ediyor hayat... Bu kez yazar bizi bir film yönetmeninin cinayetinin çözülme sürecine götürüyor. Hem de onunla son röportaj yapan kişi Ezgi. Ama öyle şeyler çıkıyor kı, 1980lere donuyoruz. Darbe yıllarında ulkede ve özellikle Yenikent'te yaşananlar, bilinmeyenler, üstü örtülen gerçekler... Bunlar Sonra Gözler Görür ile tanıdığımız Ezgi'ye vız gelen şeyler elbette. O var gücüyle bir gazeteciden beklenen gerçeği aydınlatma görevini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyor. Ancak bu kez tehlikenin tam ortasında olan kişi tam da kendisi... Kitabı Sonra Gözler Görür'den sonra okursanız karakterlere daha hakim olursunuz. Ama tamamen bağımlı değil, ayrı bir kitap olarak da okunabilir. Ortalarına kadar bir günde okudum, sonrasında biraz zorlandım ama bunun kitabın temposunun düşmesiyle alakası yok (okuyanlar beni anlayacaktır, spoiler vermemek için bir şey diyemiyorum...) Benim şimdilik Hikmet Hükümenoglu favorim değişmedi, hala Harika Bir Hayat, ama diğer kitaplarını mutlaka okuyacağım ve yazarı önermeye devam edecegim kesin
Bu Dünyada YaşamakHikmet Hükümenoğlu · İthaki Yayınları · 2026382 okunma