Merhaba sevgili okurlar:)
Polisiye okuduğum tek yazarın, son okuduğum kitabına değinmek istiyorum. Eğer sizde ben sıradışı cinayetleri okurken aynı zamanda bilgi de edinmek istiyorum derseniz, bence tam size göre. Komiserimiz Stephane Corso'nun çözdüğü bir cinayet sarmalı işlenmiş. Fransa'nın çamurlu yolları, bazen binaları bazen toplumsal alt yapısı güzelce betimlenerek sunulur. Eserde Fransa-Almanya sınırında bulunan, içe kapanık, kendine has bir dini tarikat olan topluluğa, Alsas bölgesine değinilmiş. "Alsas" biraz tarih hatırlayanlar bu bölge ismini mutlaka duymuştur diye ek yapıyorum .Tarihte Alsas-Loren diye geçen , savaş konularına dahil olan bir bölge. Neyse:)Öldürülen kişi ise bu tarikatın saygı duyulan üyelerinden biridir. Bastırılmış şeyler, katı kurallar, saklı sırlar söz konusudur. Küllerin günü aslında bağbozumunun bitmesiyle birlikte son artıkların büyük bir yangınla yok edildiği ve dini inanca uygun kurban sunulan bir gün. Bağbozumu kapalı ve izole bir yaşamdan derin izler verir. Bu sadece polisiye okuyacağınız bir eser değil, ayrı kültürden, ayrı dillerden, insanoğlunun daha ne kadar ileri gidebileceğini gösteren, zihinlerin, inanışların boyutlarının olmadığını kanıtlayan bir eser. Yazar benim favorim, bu yüzden kesinlikle okuyun demek isterim:)