2026 9. kitabı
Okunma: 28 Ocak 2026 00:00
Zihnin İçinde Kurulan Bir Suç: Şeytani... Ama ayrılık her zaman ayrılıktır. Hayat yanıltıcıydı. Küçükken hayat muhteşem geliyordu insana ama sonra.. Halbuki kimileri için... kim kendisi, kim canlandırdığı kişilik, bilmek imkânsızdı. Bazıları başkalarının mutluluğuna tahammül edemez Bir insan neden evlendiğini bilir miydi? Şeytani, üç kişi etrafında dönen bir psikolojik gerilim tarzında yazılmış bir kitap . Fernand, Lucienne ve Mireille arasındaki ilişki net değil; güven, çıkar ve gizli niyetler iç içeydi. Hikâye, ağır kararların nasıl ön görülemez sonuçlara yol açabildiğini anlatıyor. Psikolojik ve aynı zamanda suç romanı demek daha yerinde olur. Şeytani, tam adı gibi; okuyunca ne demek istediğimi anlayacaksınız. Romanda olay ,yaşanılan süreç o kadar gizemli ve sürükleyici aktarılıyor ki .Her şey açık açık söylenmiyor, boşluklar bilerek bırakılıyor. Zaman ilerledikçe olan biteni anlamak zorlaşıyor; gerçek ile algı arasındaki çizgi giderek silikleşiyor. Gerilim dışarıda değil, daha çok zihnin içinde kuruluyor. Ana karakterlerden biri olan Fernand’ın düşüncelerine sıkça yer verilirken, Lucienne ve Mireille’in iç dünyasına aynı ölçüde girilmemesi dikkat çekiyor. Bu tercih, hikâyenin tek taraflı bir zihinsel baskı üzerinden ilerlemesine neden oluyor. Az karakterli, ilişki temelli bir kurguya sahip. Sessiz ilerleyen, net cevaplar vermekten çok soru bırakan bir anlatım. Aksiyon arayanlara değil, zihinsel gerilimden hoşlananlara hitap ediyor.
ŞeytaniPierre Boileau · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2024554 okunma