Okunması gereken harika bir kitap .Yazar üslubuyla imzasını atmış. Samimi, içten ve mizahi bir anlatımı var. Her cümlesini alıntı yapıp paylaşmak istedim..Olric etkisi uyandıracak kadar "Osman"lı cümleler kurmaya başladım.
Yazar ile kitap söyleşiyini dinlediğimde yazarın üslubu bir garip gelmişti. Ama kitabı okuyunca sorulan sorulara neden öyle cevap verdiğini şimdi bir tık daha anladım. Kitapta günlük hayat ,sosyal medya dili-asla rahatsız edici değil- örnekler hepsinde kendimi buldum. Çok doğru bir zamanda okudum da diyebilirim.
Hüsnütahlil sanatında güzele yorma vardır. Yazar bunu alt üst ediyor. Kış uykusuna yatmadıkaları için bile ayrılmak istiyor. Kuş, balina,Plüton ... Osman nefes aldığı için bile ayrılabilir çünkü kafasına koymuş.
Osman'a her şeyi yazmış her şeyi söylemiş. Aşkın bitişini ,özlemini ,öfkesini kabullenişini...
Sürekli konuşan (yazan)kadın karakter .
Osman 'ın ne diyeceğini ilk mektupları okurken merak ediyordum .Cevabı var mı diye. Sonraları duyguların içinde hapsolmuş bir kadının çırpınışları ve ayağa kalkma sürecinde bu cümleleri yazmasına sebep olan kişiye fazla merhamet göstermiş olacağımı fark ettim. Kusura bakma Osman bu kadar sevilme şansı verdikten sonra konuşma hakkın yok. Bu Hikâye Senden Uzun OsmanAylin Balboa