2026 13. kitabı
Okunma: 19 Şubat 2026 12:06
Merhaba! Size yeni bir inceleme ile geldim. Samantha Downing’in bu romanı, dışarıdan bakıldığında kusursuz görünen bir evliliğin karanlık yüzünü gözler önüne seren, sürükleyici bir gerilim hikâyesi. Millicent ve kocası tam 15 yıldır evlidir. Rory ve Jenna isimli iki çocuklarıyla birlikte örnek bir aile portresi çizerler. Düzenli ve sorunsuz görünen bu hayatın arkasında ise derin bir monotonluk ve tükenmişlik vardır. İşte bu sıkıcılıktan kaçmak için seçtikleri yol, sıradan çift terapilerinden ya da heyecan arayışlarından çok daha karanlıktır: Birlikte cinayet işlemeye başlarlar. İşledikleri cinayetleri ise yıllar önce ortadan kaybolmuş seri katil Owen’ın üzerine yıkarlar. Böylece hem suçtan sıyrılmayı hem de kendi aralarındaki “oyunu” sürdürmeyi planlarlar. Fakat her yeni cinayet, çiftin arasındaki dengeleri değiştirir. Güven yerini şüpheye, ortaklık yerini gizli hesaplara bırakır. Aralarında saklanan sırlar arttıkça gerilim de katlanır. Romanın en dikkat çekici yönlerinden biri anlatım tercihidir. Hikâyeyi Millicent’ın kocasının gözünden okuruz; ancak yazar özellikle onun adını bize hiç vermez. Yazım dili sade ve anlaşılırdır. Akıcı anlatımı sayesinde kitap kolay okunur; olay örgüsü merak duygusunu canlı tutar. Gerilim unsuru, psikolojik baskı ve çift arasındaki güç mücadelesi üzerinden ilerler. Bu da romanı sıradan bir seri katil hikâyesi olmaktan çıkarıp “evlilik” kavramı üzerine karanlık bir hikâyeye dönüştürür. Kısacası, Benim Sevgilim Eşim, hem psikolojik gerilim sevenler hem de alışılmışın dışında evlilik hikâyesi okumak isteyenler için etkileyici bir kitap. Okur, kitabın sonunda sadece “katil kim?” sorusunu değil, “Bir ilişki ne kadar ileri gidebilir?” sorusunu da düşünmeden edemiyor. Keyifli okumalar!
Benim Sevgili EşimSamantha Downing · Epsilon Yayınevi · 2024115 okunma