2026 18. kitabı
Merhaba, sizlere @timasyayingrubu çıkan, Halil İbrahim İzgi kaleminden, #1868sofyavecihangirinkitabı ile geldim. Öncelikle kitap 219 sayfa. Tarihi-romantik bir kurgu diyebiliriz. 1868 senesinin İstanbul’unu kedilerin gözünden anlatan bir kitap. O zamanın camileri, tekkeleri, gizli geçit ve karanlık sokaklarında yaşanılanları kedilerin gözünden anlatmış yazar. Biraz da o zaman yaşanılan olayları kediler yaşıyormuş gibi anlatmış sanırım. Kedilerin İstanbul’u karış karış bilmesi, camilerinin konumlarına, yapılışlarına kadar anlatması güzeldi. Bilgi veren ve düşünür bir kedi gerçekten çok tatlı geldi ve anlattıkları masal gibi okudum. İçten, sade bir anlatımı ile beni içine çekti. Cihangir ve Sofya çok tatlıydı. İnsanların aşk uğruna bir çok şey yaptığı gibi, kediler de aşkı için savaş başlatabilir. Aşk bir çok savaşın ve kötü şeyin bir nedeni olmuştur. Kitabında ana konusu aşktı. Fakat içerik olarak çok daha derin anlamları olduğunu düşündüğüm bir kitaptı. Kısa ama sıcak, aile bağlarının, aşkın, dostluğun, sadakatin önemini okuduğumuz bir kitaptı. Kedileri sevenlerin, böyle tatlı bir hikayeye hayır diyemeyenlerin okuması gereken bir kitap. Ayrıca İstanbul’un güzel yerlerinde geçmesi ile de hoşunuza gidecek. Benim kesinlikle tavsiyemdir. Yazarın kalemi ile tanışma kitabım oldu ama son olmayacak. Sevgiyle kalın. Cihangir, Cihangir’de doğmuş bir kedidir. Annesi ve babası hacca gitmek isterler. Fakat Korkut abisi evi terk etmiştir ve evde birinin beklemesi gerekir. Hac vakti gelene kadar gezme hakkı vardır. Babası ile karşı yakaya geçince orada kütüphane kedisi Hafız ile kalmak ister. Sonrasında tanıştığı Sofya’ya ise tutulur. Fakat Cihangir bir kedi olarak daha akıllı bir kedidir. Kedilerin elifbasını yapmak istemektedir. Onların daha da bilgili olmasını ister. İki karşıt taraf vardır. Elifba ile dünyanın merkezinde kedilerin olmasını isteyen, bir de onların yaptığı şeyleri onaylamayan taraf. Cihangir hangi tarafı seçecek? Abisini bulup Sofya ile evlenebilecek mi? Peki taraflar karışınca kedilere ne olacak? Soruların cevapları kitapta. Merak edenler kaçırmasın. 1868 Sofya ve Cihangir'in Kitabı Halil İbrahim İzgi
Edebiyat & Roman
1868 Sofya ve Cihangir'in KitabıHalil İbrahim İzgi · Timaş Yayınları · 202689 okunma
İlginiz için çok teşekkür ediyorum