Korkmak Gereken Tek Şey… Her Şey.
Herkese merhaba.
Bugün sizlere “gelmiş geçmiş en korkunç kitap” sloganıyla çıkan bir kitapla geldim. R.L. Stine’ın kalemini her zaman sevmişimdir. Korkuyu çocuklara uygun bir dille, macera ve gizemle harmanlaması gerçekten başarılı. Her okuduğumda hem eğleniyorum hem de o hafif tedirginliği hissediyorum. Bu yüzden hem çocuklara hem yetişkinlere hitap edebilen bir yazar olduğunu düşünüyorum.
Bu kitapta ikiz kardeşler Betty ve Billy var. Anne ve babaları Londra’ya gidecekleri için onları yanlarına alamıyor ve gizemli amcaları Wendell’in yanına bırakıyorlar. Wendell, Wayward Ormanı’nın ortasında, tenha bir evde tek başına yaşayan tuhaf bir adam. Aile içinde hep korkunç ve hayali hikâyeler uyduran biri olarak bilinse de, aslında işin gerçeği hiç de öyle değil.
İkizler eve girdikleri anda tuhaflıklar başlıyor. Amcaları, dünyanın en korkunç kitabının çalındığını ve o kitabın mutlaka bulunması gerektiğini söylüyor. Çünkü kitap açılırsa dünyaya kötülük yayılacak.
Ve böylece Wayward Ormanı’na giriyorlar.
Ormanın içinde uçan yaratıklar, yılanlar, yamyam kuşlar ve birbirinden ürkütücü varlıklarla karşılaşıyorlar. Macera giderek tehlikeli bir hâl alıyor. Bir noktada yolları amcalarıyla ayrılıyor ve onu yaralı halde bulduklarında her şey daha da karışıyor.
Asıl soru şu:
Kitabı gerçekten bir hırsız mı çaldı?
Yoksa ilk günden beri güvendikleri amcaları mı onlardan bir şey saklıyor?
İşte hikâye tam burada yön değiştiriyor. İkizler hem gerçek amcalarını hem de gerçek hırsızı bulmak zorunda kalıyorlar. Çünkü yanlış kişiye güvenirlerse sadece kitabı değil, dünyayı da kaybedebilirler.
Eğlenceli, tempolu ve yer yer tüyler ürperten bir macera. Saf dehşet değil ama sürükleyici bir korku atmosferi var. Özellikle korku türüne yeni başlayanlar için çok keyifli. Hem çocukların hem de ebeveynlerin birlikte okuyabileceği bir kitap.