Roman, Shakespeare'in oğlu Hamnet'in ölümü ve onun ardından yas sürecini konu alıyor.
Kitaba dair en sevdiğim şey belki de Shakespeare 'in isminin hiç geçmemiş olması. Böylelikle konu dağılmamış ve Shakespeare'in tiyatro hayatından ziyade gerçekten o yas süresinde kalmıştı.
Öncelikle çocuklar arasındaki iletişim çok tatlıydı, çok sağlam ve güzel bir ilişkileri vardı (ikizlerin özellikle) Kitap yas sürecini herkesin farklı yaşadığını anlatıyor. Yeri geliyor Hamnet'in babasına çok kızıyoruz çünkü o oğlunun ölümünü yeteri kadar önemsemiyor ya da yansıtamıyor... Olmak ya da olmamak işte tüm mesele bu.
Agnes, çocukları için sürekli çabalayan ve onları sürekli koruma çalışan bir insan. Oğlunun ölümü ise son derece onun için ağır geçiyor. Diğer yandan zamanında kendileriyle Londra'ya gönderdiği kocası yası tam yaşamıyor ve her zaman yaptığı kocası yine gidiyor. Agnes' a göre yaş böyle olmamalı ve yaşanmalı ama kocası yanlarında durmuyor ve tiyatrosuna gidiyor. Agnes, artık onu zamananında kendi isteğiyle gönderdiği için pişmanlık duyuyor.
Kocası işe karısına bir türlü cesaret edemediği oyunu yazmakta. Hamlet..... HamnetHamnet