Serinin bu macerasında okuru bekleyen şey, ismindeki “vampir” kelimesinin ürkütücülüğünden çok daha fazlası. Korku Tünelindeki Vampir , kaplan takımı üçlüsünün bu kez karanlık ve gizemli bir dünyanın eşiğine adım atmasını konu alıyor. Kitap, daha ilk sayfalardan itibaren sıradan bir dedektiflik öyküsünün ötesine geçerek, okuru gotik bir atmosferin içine çekiyor. Görünüşte bir vampirin varlığı etrafında dönen olaylar, aslında dostluk, cesaret ve görünenin ardındaki gerçeği keşfetme üzerine kurulu.
Patrick’in sporcu cesareti, Biggi’nin keskin zekâsı ve Luk’un teknoloji tutkusu bu kez efsanelerle gerçekliğin iç içe geçtiği bir vakada birleşiyor. Olay örgüsü, klasik bir “canavar avı” klişesine sapmadan, gerilim dozunu ustalıkla ayarlıyor. Thomas Brezina , bilinmezlik duvarını örerken çocukların mantık yürütme becerilerine de güveniyor; ipuçlarını öyle serpiştiriyor ki genç okur, kendini birden üç kafadarla birlikte ipuçlarını takip ederken buluyor.
Kitabın en önemli kırılım noktalarından biri, ekibin korkularıyla yüzleşmesi gereken anlar. Seriyi diğer çocuk kitaplarından ayıran en büyük özelliklerden biri olan “etkileşimli” yapı burada da kendini gösteriyor; çözülen her gizem, okuru hikâyenin daha da içine hapsediyor. Karakterlerin kişisel gelişimleri ise aksiyon dolu sahnelerin gölgesinde kalmıyor. Özellikle Luk’un teknolojiye olan düşkünlüğü ile kadim vampir efsaneleri arasında kurulan zıtlık, serinin modern dünya ile mitolojiyi harmanlama becerisini bir kez daha gözler önüne seriyor.
Brezina’nın dili sade ama atmosfer yaratma konusunda son derece başarılı. Kısa ve tansiyonu yüksek bölümler, kitabı bir solukta okunur kılarken, araya serpiştirilen bilmeceler okuma eylemini interaktif bir oyuna dönüştürüyor. Bu özelliğiyle seri, pasif bir okuma deneyimi sunmak yerine, okuru aktif birer takım üyesi haline getiriyor. Ana fikir ise evrensel: En karanlık sırlar bile dostluk ve zekâ ile aydınlatılabilir. Korkularımızın üzerine cesaretle gitmek, bizi her zaman gerçeğe götürür. Kağıt vampirler kadar kolay alt edilmese de hayatın zorlukları karşısında bir ekibin parçası olmanın gücünü hatırlatan bu macera, türünün başarılı örneklerinden biri.
Sürükleyici atmosferi ve interaktif yapısıyla seriyi sevenleri kesinlikle memnun edecek, gizem dozu yüksek bir macera.