Merhabalar bugün Blackout serisini yorumlayacağım.
Öncelikle konusundan bahsedelim. Tevfik Tuğrul hava kuvvetlerinde çalışan bir pilottur. Ceyhan ise akademisyen olma yolunda olan bir mühendistir. Ceyhan erkek arkadaşı tarafından aldatılınca kafasını dağıtmak için bir bara gider. Tevfik Tuğrul da oradadır. İkili bu şekilde tanışırlar ve geceyi birlikte geçirirler. O günden bir ay sonra ise Ceyhan bir projeyle ilgili çalışmak üzere abisinin olduğu filoya gider ve Tevfik Tuğrul da o filodadır. Yani Ceyhan'ın abisi Tevfik Tuğrul'un komutanıdır. İkili bu şekilde tekrar karşılaşırlar Ceyhan'ın projesi için Tevfik Tuğrul'un ona yardım etmesi gerekir. Bu şekilde birlikte çalışırken birbirlerini tanırlar ve sevgili olurlar.
Tevfik Tuğrul'un en büyük hayali Türk yıldızlarına girip akrobasi pilotu olmaktır. Bu hayali için kendisine bile meydan okumaktadır. Çünkü Tevfik Tuğrul hem solaktır hem de yükseklik korkusu vardır. Sırf bu hayali için yıllar önce sağ elini kullanmayı ve yükseklik korkusunu yenmeyi bile öğrenmiştir. Bu hayaline ulaşması için dikkatini dağıtacak hiçbir şeyin olmaması gerekmektedir. Ceyhanla kuracağı ilişki ise hem dikkatini dağıtacağı hem de Ceyhan'ın abisinin onun komutanı olması sebebiyle ilk başlarda bu ilişkiye pek sıcak bakmamaktadır. Zamanla Ceyhanla arasındaki bu elektriği daha fazla görmezden gelemez ve sonunda birlikte olurlar.
İki karakterde sert ve dik başlı karakterler. Bu yüzden kavga etmeleri kaçınılmaz. Ama zaman içerisinde ikisi de alttan almayı, sevdiği insan için yeri geldiği zaman kendisinden taviz vermeyi öğrenip bu ilişki için ellerinden geleni yaptılar. Bu sert karakterleri zamanla daha olgun karakterlere dönüştü.
Askeri kurgu okusam da havacılıkla ilgili kitap hiç okumamıştım. O yüzden benim için güzel bir değişiklik oldu. Yazarın da bu konuda iyi bir araştırma yapıp yazdığını düşünüyorum. Pilotluğun inceliklerini, zorluklarını ve psikolojiyle ne kadar alakalı olduğunu güzel bir şekilde anlatmış.
1. kitabın sonu çok önemli bir yerde bitti. Tevfik Tuğrul bir uçak kazası geçirdi bakalım 2. kitapta nasıl devam edecek. Merakla okumayı bekliyorum. Black OutElif Kaplan
Black OutElif Kaplan · Pukka Yayınları · 2024352 okunma