·176 syf.····Okunma: 20 Şubat 2026 15:36 Judit Hermann ismi çok sık karşıma çıkıyordu. Artık tanışma vakti geldi dedim ve başlangıcı 2025 yılında yayımlanan “Bütün Aşkların Başlangıcı” kitabı ile yaptım.
“Yuva” ve “Birbirimize Her Şeyi Söyleyebilirdik” kitaplarıyla tanınan Alman yazar Hermann, bu kitapta ne anlatıyor açıkçası pek belirsiz. Stella ve Jason var. Stella hastabakıcı, Jason ise inşaat işinde çalışıyor. Uçakta tanışıp evleniyorlar ve Ava isminde bir kızları oluyor. Sonra bir gün bir adam bu ailenin kapısını çalıyor. Amacı Stella ile tanışmak ve konuşmak. Yüz yetmiş üç sayfa boyunca Stella ve bu adam arasındaki gerilimi okuyoruz ve neden bunların yaşandığını tam olarak anlamlandıramadan kitap bitiyor.
Kitabın çevirisi akıcı. Yazar, sanıyorum kitabın içeriğine uygun olarak, cümleleri kısa kısa kullanmış. Okurken bu açıdan bir gerilim hissi oluşuyor. “Ne gerilimi?” diyebilirsiniz. Haklısınız, çünkü kitabın ismi kulağa oldukça yumuşak geliyor. Ama aslında bu bir psikolojik gerilim kitabı.
Okuru bence kaleminin peşinden heyecanla sürüklüyor yazar. Ama karakterleri biraz daha tanımak isterdim. Başta Stella’yı takip eden kişi olmak üzere tüm karakterler hakkında biraz bilgi almak, okuduklarımı daha iyi anlamlandırmamı sağlardı. Bu haliyle, maalesef yazar ile tanışmamın derinleşmesi şimdilik burada sonlandı gibi.@_sayfayolcusu_