Korku/Gerilim
2026 13. kitabı
Rapunzel, rapunzellikten çıkmış. Ben diyordum ki rapunzel yine aynı kalmıştır sadece insan öldürüyordur falan diye düşünmüştüm. Daha basit bir olay örgüsü olur diye de düşünmiştüm el nihayetinde bu bir masal sonuçta. Yanılmışım. Ama hayal kırıklığına uğratmadı. Korkunç muydu? Tartışılır. Böyle kitaplara alışık olmayan insanlar için dehşet verici olabilir. Ben okuyanların yorumları dolayısıyla aldım. Ama öyle bahsedildiği kadar bana korkunç gelmedi. Muhtemelen ben bundan bin kat daha korkunç şeyler izlediğim için belki de. Anlatım dili bazı yerlerde üstü örtülü bir şekildeydi ama detaylıydı. Rapunzel'in yani katilin değil, ondan kurtulamaya çalışan bir kızın ağzından okuyorsunuz hikayeyi. Onunla beraber yaşadım resmen olayları. Her bölüm daha gericiydi çünkü seni hapis etmiş canavar görünümlü bir kadın var saçlarının onun istediği boyuta gelmesini bekliyor sonra saçını peruk yapacak kendine sonra öldürecek falan. Her gün geliyor saç diplerini kanata kanata saçlarını tarıyor. Pis bir bodrum katında kalıyorsun. Yaşam kalitesi 0. Ona fark edilmeden o labirent gibi yerden kaçmaya çalışıyorsun. Senin gibi bir sürü kız var, ölüyorlar maalesef onlar. Heyecanlı bir kitaptı. Korku oyunu olan Granny oyununa benziyor ufaktan. Ama ilginç bir deneyimdi.
RapunzelLouis-Pier Sicard · Dokuz Yayınları · 2025222 okunma