2026 16. kitabı
Fidan Hanım || Sinan Akyüz “Elimde tuttuğum bu ucu yanık mum tercihim oldu, kaderim oldu, yolum oldu. Belki şimdi sana garip gelecek ama hayatımda her şey, işte bu ucu yanık mumla başladı.” ️Merhaba kitap dostlarım, bugün sizlere kalemiyle yeni tanıştığım sevgili Sinan Akyüz‘ün “Fidan Hanım” kitabıyla geldim. Bu sene mutlaka eserlerini okumak istediğim yazarlar listesindeydi kendisi; başlangıç kitabım da oldukça keyifliydi. Kitabın dili, hikayenin anlatım biçimi çok güzeldi; su gibi akıp giden bir kitap oldu. Yazarın tüm kitaplarını bu sene okumayı hedefliyorum. ️“Fidan Hanım”, hüzünlü ve etkileyici bir yaşam öyküsünü, toplumsal değerler ile kuşak çatışmaları eşliğinde sunan bir roman. Kitabın dili sade ancak duygusu oldukça ağır. Kitabı bitirdikten sonra bir süre içim buruk kaldı. Çünkü aslında her ailenin gerçekten “sığınacak bir alan, güvenli bir liman” olmadığını okura hatırlatıyor. ️Kitabın her sayfası yaşanmışlık hissiyle dolu. Bu histe okurken ister istemez çok daha fazla etkilenmeme sebep oldu. Kitap; güçlü kadın olmanın birçok bedel ödemekle eş değer olduğunu hatırlatıyor. "Belki de bazı duygular kelimelere sığmayacak kadar derindi.” "Kendi yolumu kendim çizdim. Hayatımı bir başkasının gölgesinde değil, kendi ışığımda yaşadım.” "Ne olur o içindeki duvarları daha fazla yükseltme. İçine hapsolursan kendi boşluğunda kaybolursun.” "Yaşadıklarına sahip çıkmak suçunu kabul etmek değil. Gerçeği görmek demek. Herkes hata yapar. Önemli olan şey, o hatayı görüp yeniden yol çizebilmektir.” "Kadın kalbi güzel adamı sever, özü düzgün olanı…” "Fedakârlık başka, kendini feda etmek başka…” "Kimseye umut bağlamayacaksın. Kimseden bir şey beklemeyeceksin. Çünkü beklenti, kalbinin en zayıf yerini başkasının insafına bırakmaktır.” "... ayakları şimdiye basarken, zihni anılarla dolu yıllara kayıyordu.”
Fidan HanımSinan Akyüz · Alfa Yayınları · 2025834 okunma