İlk kitabın ardından merakla başladım ve ikinci kitap beni duygusal olarak çok daha fazla içine çekti. *Gökçen 2* artık sadece bir başlangıç hikâyesi değil; karakterlerin gerçekten sınandığı, kararlarının sonuçlarıyla yüzleştiği bir devam kitabı olmuş.
Bu kitapta en belirgin şey değişimdi. Karakterler ilk kitaptaki hâllerinde kalmıyor; yaşadıkları olaylar onları olgunlaştırıyor. Özellikle Gökçen’in iç dünyasını daha yakından görmek çok etkileyiciydi. Güçlü durmaya çalışırken kırıldığı anlar, bazı şeyleri kabullenmek zorunda kalışı hikâyeye ayrı bir derinlik katıyor.
Olaylar daha hareketli ve tempo daha yüksek. Bir yandan merak duygusu artıyor, diğer yandan duygusal sahneler daha yoğun hissettiriyor. Bazı bölümlerde gerilim yükselirken hemen ardından gelen sakin sahneler okuru nefes aldırıyor.
Aşk teması bu kitapta daha zor bir yerden anlatılmış. Sadece kavuşma isteği değil; beklemek, sabretmek ve bazen geri çekilmek üzerine kurulu. Bu yüzden romantik sahnelerden çok, karakterlerin birbirleri için yaptıkları fedakârlıklar akılda kalıyor.
Benim için *Gökçen 2*, ilk kitaba göre daha hüzünlü ama daha etkileyici bir devam kitabı oldu. Bitirdiğimde hikâye tamamlanmış gibi değil, sanki karakterlerin hayatı devam ediyormuş gibi hissettirdi. Okuduktan sonra bir süre aklımda kalan nadir serilerden biri.
Gökçen 2Loresima