2026 16. kitabı
Merhaba bugün sizlere @selcukk_ozyurt un keleme almış olduğu "KİTAPÇI" kitabı ile geldim. Daha önce yazarın "Sürgün Kedi Hoyrat" kitabını okumuş ve çok beğenmiştim. Bu kitapta Can'ın hayatına konuk oluyoruz. Can gerçekte babasının avukat olmasını istediği için Hukuk fakültesini bitirir. Ama Can'ın başka bir hayali vardı. Bir kitabevi açmak. Bu benim de hayalim.Eminim ki bir çoğumuzun hayali. Can avukatlık yapmaz tabiki de ve kitabevi hayalini gerçekleştirir.İlk önce Beyazıt'ta kitapçı açar ama burası içine sinmez. İstanbul'un en işlek yerlerinden biri olan İstiklal Caddesine taşır kitapçısını. Başlarda maddi kazanç getirisi olsa da aslında bu yer zamanla Can için manevi huzuru bulduğu yer haline dönüşür. Eskiden uzun süreli birliktelik yaşadığı Ayşe'nin anılarını silmesine de yardımcı olur.Kısa süreli ilişkiler de ona göre değildir yapamaz zaten . Ve bir de kitapçıda Osman Bey ile tanışır.Bu tanışma Can için çok önemlidir. Çünkü onun hayata karşı olan bakış açısını değiştirir. Osman Bey sayesinde Can babasının ve Ayşe'nin gölgesinde yaşamış olduğu hayatı sorgulamaya başlar. Aynı zamanda kitapçıya gelen insanların hayatlarından kesitlere de şahit oluyoruz. Sonuç olarak Can'ın hayallerinin peşinden giderken aslında gerçek kendini bulmasını okuduk bu kitapta. İçsel bir yolculuğa çıkaran bu kitabı okumanızı tavsiye ederim. Yazarın,yayınevinin ve bu kitabı okumamıza vesile olan sevgili AlicanAlican ile @camkiz_zey emeğine sağlık. DOKUZ YAYINLARIDOKUZ YAYINLARI
KitapçıSelçuk Özyurt · Eyobi Yayınları · 202367 okunma