2026 61. kitabı
SEVGİLİ PROFESÖR EİNSTEİN Çocukların Albert Einstein'a Gönderdiği Mektuplar ve Onun Çocuklara Verdiği Yanıtlar Herkese Merhabalar... Sizlere harika bir kitap ile geldim. Kitabın ismi zaten her şeyi anlatmıyor mu? Bu kitabı okuduğum için de kendimi şanslı hissediyorum. Zaten mektuplardan oluşan kitapları okumayı çok severken bir de üstüne verilen cevaplara yer verilmiş olması elbette ki pahabiçilemez. Sevgili profesör Einstein bir çağın ruhunu, bilimle insanlık arasındaki kopmaz bağı ve genç beyinlerin sınırsız merakını anlatan, bir dahinin bu merakla kurduğu özel bağı gözler önüne seren eşsiz bir okuma yolculuğu sizleri bekliyor. Özellikle bilime ilgi duyanlar için yeri daha bir ayrı olacağı kesin! Dünyanın dört bir yanından çocuklar, öğrenciler, bilim meraklıları tarafından yazılan mektuplar ve Einstein'ın yeri gelip bilimsel, yeri gelip mizah içeren samimi cevapları işte onlar bu kitapta! Torunu Evelyn Einstein'dan çok güzel bir önsöz ile başlıyoruz. Sonunda söylediği azalan mektuplaşma sanatına yeniden katkı sağlayacak olmasını umuyor. Daha sonra giriş bölümünde yazarımız bizi kitabı anlamak için çok güzel karşılıyor ve anlatıyor. Ayrıca yazar bu kitaptan gelecek telif hakkının bir kısmını UNİCEF'e bağışlayacağını söylemiş. Bu kitap 1928'den 1955 yıllarına kadar uzanan, ülkenin ve dünyanin pek çok farklı yerinden altmış kadar çocuk tarafından Albert Einstein'a yazılmış mektuplar yer alıyor. Ayrıca kronolojik sıra ile hayatı ve kısa biyografisi ki özel resimler ile desteklenmiş bu detaya bayıldım. Ve de özel fotoğraf albümü sayfaları çok güzeldi. Kitabın yarısını bunlar oluşturuyor. Diğer yarısında ise çocuklardan gelen mektuplar ve Einstein'ın onlara yazdığı cevaplar yer alıyor. Bazi mektupların orjinal haline de yer verilmiş. Ben kitabı çok sevdim kesinlikle tavsiye ederim. #sevgiliprofesöreinstein #seldacacomments #hediye
Sevgili Profesör EinsteinAlice Calaprice · Yakamoz Yayınları · 20262 okunma