·200 syf.····Okunma: 21 Şubat 2026 13:02 Selamlar Dostlarım,
Bugun sizlere bahsedeceğim kitap youtubedan da severek ve kendime bir şeyler katarak dinlediğim Klinik Psikolog Merve Başibüyük'ün yazmış olduğu ilk kitap olan Hayatla Bir Anlaşma.
Kitabın sayfa sayisi az ama yoğunluğu fazla oaln bir kitap.Ben kitabı bir ayda bitirdim.İyi gelişim kitapları hemen bir anda oturup da okunmaz. Okurken size bazı bölümler dokunur, yazarın size günlük hayatta tavsiyeleri olur ve hayatına bir şeyler katmaya başlarsınız.
Kitabın ilk sayfalarında yazarımız kişisel gelişimimizi kas yapmaya benzetiyor ve çok haklı bence. Kas yaparken de ilk gün aynaya bakarsanız pek bir değişiklik görmezsiniz ama bir değişim sürecine başlamışsınızdır ve devam ederseniz değişimin farkına varacaksınızdır. İlerleyen sayfalarda da bir sorunumuzun varsa o sorunumuzun farkına varmayı, anlamayı, ve çözüm bulmamızı sağlayan aşamalarda yazar bize yardım ediyor.
Kitapta benim en beğendiğim kısım ebeveynlerimizle yeni bir ilişki kurma kısmıydı.Artık büyüdük ve ebeveynlerimizin bazı özelliklerini değiştiremediğimizi gördük.Yazar bu noktada yeni biriyle tanışmış gibi kontrolün daha bizim tarafımızda olduğu bir ilişki kurmamızdan bahsediyor.
Kitabın bazı bölümlerinin sonunda o bölüm ile ilgili karekod oluyor. Yazarımızın o bölüm ile alakalı bir youtube videosuna gidiyoruz. Ben bu olayı hoş bir detay olarak buldum.
Son olarak da sevgili dostlarım akut duygu düzenlemeyle duygularımın farkına vardığım, merdiven metaforuyla duygularım içinde gezip tozduğum , kendi sınırlarımı çizmeyi öğrendiğim çok güzel bir serüven yaşadım umarım siz de okur ve beğenirsiniz