Babamla bir kış akşamı izlediğimiz Mumya filminin tatlı anısı
2025 165. kitabı
yılın son günlerinde 4,5dan 5 yıldızlık bir vurgun yaptım!!!!! siz de benim gibi saray, entrika, savaş, isyan konseptlerinden bıktıysanız ama eliniz fantastik dışında bir tür okumaya gitmiyorsa alın ve bunu okuyun. sonra gelip beni bulun ki biraz üstüne konuşalım. mısırın son firavunu akıllı ve tutkulu Kleopatra, ardında bıraktığı büyülü eşyalar, 19. yüzyılın toplum baskılarına kafa tutan bir kız, acı bir haber ve hiç var olmaması gereken bir aşk. bu cümleler sizi bu kitabı okumaya ikna edemediyse ne eder bilemiyorum çünkü ben görür görmez delirdim!! iç mekan betimlemeleri (özellikle mısırın arkeolojik yapıları), esprili ve hazır cevap diyaloglar (kaç kere kendi kendime güldüm bilmiyorum) ve heyecan ve gizem unsurlarının son sayfaya kadar canlı tutulması çok ama çok başarılıydı. bitirir bitirmez seriye devam etmek istedim ama ikinci kitabı önümüzdeki hafta tüyap fuarından alacağım için bir süre beklemek zorundayım. (bu süreyi geçirmenin en doğru yolu tabiki de pinterestten fanartlara bakmak ve yazar @isabelibanezbooks ‘i deli gibi stalklamak) mumya filmi babamla izlemekten en keyif aldığımız filmlerdendi. kesinlikle benzer heyecanlar, benzer tatlar, ama bambaşka bir macera. ben bu kitaptan razıyım ya, yıl bitmeden bana çok tatlı duygular yaşattı. okumanızı gönül rahatlığıyla öneririm. (ve sonrasında bir kaç kleopatra belgeseline bakmanızı ve mumya filmini 64727. kez izlemenizi. ben öyle yaptım)
Nehrin BildikleriIsabel Ibañez · Artemis Yayınları · 2025155 okunma