İstanbul..Dünyanın en kadim şehirlerinde. Yüzyıllar boyu farklı uygarlıkların, farklı yaşamların sahnelendigi o büyük ve tılsımlı şehir .
26 nisan Cuma günü Beşiktaş sahilinde bir ceset bulunur .Ünlü bir emlakçının cesedi ..Komiser Demir , yardımcısı Elif ve adli tıp uzmanı Serkan olay yerinde buluşur. Maktulun yazışmalarında ünlü iş adamı Selim Kargı yla bağlantıda oldugu ortaya çıkar ve araştırma başlar. En önemli delil üzerine bir sembol işlenmiş bir pusula ve yanında ufak bir bitki .
Ekip bu cinayetle uğraşırken ertesi Cuma bu kez Kapalı çarşı da antika ve eski yazmalarla ilgilenen Nusret ölü bulunur .Ve yine aynı pusula ,farklı sembol ve çiçekle.Olay cinayet davasından çok kadim kehanetlerle ilgili kayıp bir kitabın aramasına bağlanmaya başlar .Selim Kargı ailesinin yillar öncesinde kaybolmuş bir kitapla ,lanetlerin oldugu açığa çıkar.
Katil hiç bir kanıt bırakmadan, bir hayalet gibi tam yedi cinayet işler ve hepsi Selim Kargıyla ilgisi olan kişiler. Hepsinde pusula ve farklı bir sembol ve anlamı farklı bir çiçekle. Artık bu Gölge katil şehrin kabusu olmuştur .Demir komiser eşini ve kızını ihmal ederek sadece bu davaya kendini adar .
Katili 20 sayfa kala buldum ama bağlantıyı kurmam zaman aldı.Severim böyle ters köşeli kitapları.
Adalet herkesin kendi kendine sağlaması gereken bir şey mi ? Ya da herkes kendi adaletini sağlamaya çalışırsa neler olur ?İşte böyle seri cinayetler kaçınılmaz olur galiba ..
Geçmişin üstü asla kapanmıyor yine de ,sadece bazı gercekler uygun zamanı bekliyor ortaya çıkmak için ...
Polisiye ve mitoloji severlere tavsiye ederim ,Ahmet Ümit kitapları izinde ,güzel bir kitap ..
Kitapla kalın dostlar...
Kanlı PusulaRıdvan Demirkol