Puan vermedi·232 syf.··Beğendi
· Selam Müptelalar
Dubara Dubara, yalnızca bir barınma mücadelesi değil, aynı zamanda sistemin çıkmaz sokaklarında kendine bir yol açma ve dostluğa tutunma hikâyesi sunuyor okuyucusuna.
Kitabın daha ilk sayfalarında, büyük şehrin karmaşasında başını sokacak bir yer arayan iki gencin yanında buluyorsunuz kendinizi. Soğuk hastane koridorlarından otogar köşelerine uzanan, çaresiz ama bir o kadar da dirençli bir atmosfer. Ana karakter Dipsiz Deniz'in gözünden olayları takip ederken zihninizde sorular beliriyor. Bir ev bulmak bu kadar zor olabilir mi? Dürüst kalarak hayatta kalabilir miyim? Ya her şey bir oyundan ibaretse?
Rukiye T. Ersoy’un dili akıcı ve okuyucusunu hikâyenin içine nasıl çekeceğini çok iyi biliyor. Olaylar hızla akarken özellikle Dipsiz Deniz ve Salih’in arasındaki o sarsılmaz bağ çok iyi yansıtılmış okuyucuya. Mizahla harmanlanmış bu trajikomik hikâyede beni etkileyen şey aslında karakterlerin saflığı ve her şeye rağmen pes etmemeleriydi.
Gönlüm Güzel karakteriyle olan o masum yakınlaşma, kitabın duygusal yönünü güçlendiriyor. Ve şu meşhur evlilik dubarası meselesi? Tam bir merak unsuru! Kitap boyunca bu karmaşanın içinden nasıl çıkacaklarını çözmeye çalışıyorsunuz ve sonunda taşlar yerine oturuyor. Kitabın sonundaki o toplumsal eleştiri beni şaşırtmadı ama Dipsiz Deniz'in o anki gerçek hislerini ve sistemin karşısında duruşunu daha uzun uzun okumayı çok isterdim.
Bu samimi yolculuğu çok sevdim ve son sayfaları hemen bitirmemek için tadını çıkararak okudum. Dipsiz Deniz, Salih ve o nevi şahsına münhasır karakterlerle dolu dünyadan ayrılmak benim için gerçekten zor oldu. Sağlıkla ve kitapla kalın müptelalar...
#dubaradubara #rukiyetersoy #maruzatyayınları #kitap_muptelasi_ Kitap Sayfa:232 #bookblogerileokuyoruz @_rukiye.t.ersoy @maruzat.yayinlari @book._blogerr