2026 6. kitabı
Serenad, İstanbul Üniversitesi’nde çalışan Maya Duran isimli bir kadının, üniversiteye gelen yaşlı bir Alman profesöre rehberlik yapmasıyla başlar. Profesörün adı Maximilian Wagner’dir. Başta sıradan bir görev gibi görünen bu durum, zamanla geçmişe uzanan büyük ve acı bir aşk hikâyesine dönüşür. Hikâyede hem bir aşk hem de tarihte yaşanmış acı olaylar anlatılır. Özellikle Yahudilere yapılan zulüm ve Struma faciası önemli bir yer tutar. Bence kitabın ana fikri, geçmişte yaşanan acıların unutulmaması gerektiğidir. Aynı zamanda gerçek aşkın zamana ve engellere rağmen var olabileceği anlatılmaktadır.Yazarın dili akıcı ve sade. Olaylar hem günümüzde hem geçmişte geçtiği için biraz dikkat gerektiriyor ama merak uyandırdığı için sıkmıyor. Yazarın duygusal ve etkileyici bir anlatımı var. Ben bu kitabı okurken çok duygulandım. Özellikle geçmişte yaşanan haksızlıklar beni etkiledi. Tarih ile aşkın bir arada anlatılması kitabı daha anlamlı kılmış. Bence herkesin okuyabileceği, hem öğretici hem de duygusal bir kitap.
SerenadZülfü Livaneli · Doğan Kitap · 2020164bin okunma