2026 15. kitabı
Olga'nın ilk kitabı, gümbür gümbür geleceğinin kanıtı. "Kitap"ın , aslında hakikatin peşine düşen bir grup insanın yol hikayesi,yolda dönüşüm hikayesi.17.yüzyılda Fransa'dan İspanya'ya yapılan bir yolculuk bu:gizemli, meşakkatli...Yolda en son Marki,Veronika ve dilsiz köpeği ile masumiyetin simgesi Gauche kalır.Arka planda Huguenotların din baskısı yüzünden yaptıkları yolculuk dekor olarak verilmiş.Marki ve arkadaşları ise "Kitap"ın peşindedir.Hakikatin hikmetinin peşinde.Pireneler'de zorlu bir coğrafyadaki manastırda yüzyıllardır saklanmaktadır Kitap.Yol onları değiştirir, dönüştürür, bir maceraya dönüşen yolculuğun sularında kendi duygularına dalarlar.Karakterlerin hepsi özenle seçilmiş, bir fikrin bir olgunun temsilcileri gibiler Kitap ,her zamanki gibi Olga'nın klasik, efsunlu gizemli, masalsı atmosferine sokuyor okuru.Olga, insanın gerçeğe ulaşma yolculuğunu hem fizksel hem ruhani manada ete kemiğe büründürmüş bu eserinde.Bilmeye, anlamaya, keşfetmeye dair insan a soru işaretleri, arayışlar bırakıyor. İlk bu kitabını okumak isterdim. Güzel bir yol, yolculuk eseri, büyük bir yazarın ayak sesleri.
Kitap’ın YolcularıOlga Tokarczuk · Timaş Yayınları · 20251,064 okunma