Puan vermedi·517 syf.····Okunma: 29 Ocak 2026 17:57 · Herkesin büyük övgüyle bahsettiği bu kitabı 20 gün gibi bir sürede bitirdim. Kitabın yarısına gelen kadar can çekiştim. Çok uzun uzun cümleler ile Martin Eden'ın kendini ezik hissedişini okumak çok zordu.
Ben de bir ara Ruth gibi inanmamaya başlamıştım Martine yazar olamayacağını düşünmeye başlamıştım.
Kitabın yarısından sonra akıp gitti adeta. Martin'e üzüldüğüm satırlar da olmadı değil. Martin kendisi ile aynı sınıfta okmayan birisine aşık olup kendini geliştirmeye çalışırken içindeli edebiyat aşkını keşfediyor. Ruth ise hiçbir zaman onun çok büyük bir yazar olacağına inanmıyor, onu bu konuda desteklemiyor. Martin yüzlerlce red mektubundan sonra ölen arkadaşının şiirini bir dergiye yollayıp yayınlandıktan sonra kendisinin de hayatı değişiyor. Bir anda herkes tarafından tanınan bir yazar haline geliyor. Yazar olmaya çalıştığı sırada inanmayan herkes ise bir anda Martinci oluyor.
Okuyanlar sonunu biliyor okumayanlar ise kitabın sonunu öğrenmek için okusunlar tabi ki kitabın yarısını geçebilirlerse...