2026 4. kitabı
Okunma: 11 Şubat 2026 23:55
İlk cildi olan Mekke'de; Efendimiz'in orada yaşadıklarına, ilk vahye ve geçirilen sıkıntılı günlere değinilmişti. Bu eserde ise yankısı tüm çağlara ve coğrafyalara ulaşacak olan bir İslam medeniyetinin nasıl tesis edildiğine şahitlik etmiş oluyoruz. Allah'ın bize gönderdiği İslam'ın, gönüllere nasıl nakış gibi işlendiğini görüyoruz. Tevhidi yeryüzüne hâkim kılma adına ashabın yerinden, yurdundan, sevdiklerinden ve dahi canından nasıl vazgeçtiğini öğreniyoruz. Ensar ve muhacir kardeşliğinin imrenilen örnekliğine şahit oluyoruz. Efendimiz'in Yesrib'e hicretiyle Yesrib Medine oluyor ve kitap bu şekilde başlıyor. Bugün üzerinde yaşadığımız topraklar nasıl Medine olur bilemiyorum. Ama olacağına inanıyorum. Çünkü bu medeniyetin her karış toprağa ulaşacağını buyuruyor Efendimiz (as): "Sabret kızım! Gün gelecek, Allah babanın adını yeryüzünde kerpiçten kiremitten yapılmış her eve, kıldan tüyden yapılmış her çadıra ya izzetle ya zilletle koyacaktır."
Din
Herkes İçin Siyer - Medine DönemiMuhammed Emin Yıldırım · Profil Kitap · 20212,141 okunma