Küçük Bir Slime'ın Büyük Dünyası
2026 2. kitabı
Okunma: 14 Ocak 2026 12:34
Bazıları bir anda bambaşka bir dünyada gözlerini açar, bir diğeri okuduğu kitap ya da oynadığı oyunun içine girer, bazılarına truck-kun çarparak onu hiç bilinmeyen âlemlere teleport eder, e aralarından birkaçı da hakkın rahmetine kavuştuktan sonra başka biri olarak reenkarne olur. Hele ki Uzak Doğu’da yaşıyorsanız eğer bunlardan birini yaşama ihtimaliniz kuvvetle muhtemel ama şansınız kötüyse bu senaryoların absürt bir versiyonuna da denk gelebilirsiniz. Mesela bu hikâyedeki ana karakterimiz ani ölümünün ardından canavarların, büyünün ve türlü tehlikelerin olduğu bir evrende en güçsüz varlıklardan biri sayılan bir slime olarak reenkarne oluyor. Bayağı bildiğiniz, elinizde mıncıkladığınız slime’ın bilinçli hâli; gözü yok, ağzı yok, herhangi bir tehditkârlığı da yok. Doğada hayatta kalmak için yaratılmamış resmen. Ha bu arada bu tatlış mavi arkadaşın adı da Rimuru. Hikâye boyunca onun bu dünyadaki güçlenişini, çevresini nasıl genişlettiğini, pek çok farklı türden canavarı hangi yollarla yanına çektiğini ve varlığını tehdit eden İblis Lordları gibi büyük isimlerle nasıl mücadele ettiğini okuyoruz. Şimdi doğruya doğru Rimuru biraz fazla ve hızlı şekilde power-up alıyor ama o ne zaman güçlense hem kendi tarafındakiler güçleniyor hem de ortaya daha güçlü karakterler çıkıyor; yani sürekli daha üst seviye mücadeleler görüyoruz. Bu da sıkılmayı zorlaştırıyor. Bu manganın animesi de var, üstelik 3 sezon kadar; ben de neredeyse tamamını izledim. Henüz ilk çıkmaya başladığı zamanlar her hafta takip ediyordum. Yani hikâyesini merak ediyorsanız animesi de gayet güzeldir; eğer manga sıkıcı geliyorsa onu izlemenizi önerebilirim. Ben mangayı internetten okuduğum için belli bir yere kadar çevirisi azıcık kötüydü ama dediğim gibi zaten animesini izlemiş olduğum için herhangi bir zorlanma yaşamadım. Ama siz ya direkt mangasını satın alın ya da internetten okuyacaksınız da daha güvenilir bir kaynak bulun derim. Eğer ki anime ve manga kültürüne aşinaysanız piyasada çok fazla saçma hikâye olduğunu bilirsiniz. Bu seri özellikle isekai temasının henüz popüler olmaya başladığı zamanlarda çıktığı için pek çoğundan çok daha kalitelidir. Bu gözler pek çok saçma reenkarne ve isekai hikâyesi gördüğü için bayağı bir tecrübeli; yani umarım bu konuda bana güvenirsiniz. Slime olmak gene iyi ya otomat veya kılıç olan da var hani Manga mükemmel mi? Hayır, değil, elbette ki kusurları var. Peki kaliteli mi? Büyük çoğunlukla öyle. Canını dişine takıp güçlenen onca MC’nin arasından Rimuru’nun durumu biraz hile gibi mi geliyor? Yaaniii… Ama bu benim sorunum değil. Peki hikâyede gerçek anlamda kötü hiçbir karakter bulunmamasının yanında herkes biraz fazla mı sempatik? Mangaka’nın canı öyle istemiş diyelim; yine de okuması zevkliydi. Dövüş sahneleri güzel, karakter çeşitliliği fazla, kahraman hem sevimli hem de havalı. Olay küçük, mavi bir slime’dan İblis Lordları arasındaki savaşlara, ülke yönetiminin inceliklerine, insan-canavar arasındaki ilişkiye, antik yaratıkların diriltilip kesilmesine, çok çeşitli güç mücadelelerine ve daha da ilerisine uzuyor. Yani hem karakter hem de olay gelişimi var; tempo daima yüksek ve her daim bir macera dönüyor. Son sözüm ise şu: Slime Olarak Reenkarne Olduğum Zaman - Cilt 1Slime Olarak Reenkarne Olduğum Zaman - Cilt 1( Tensei Shitara Slime Datta-ken) benim için nostaljik ve özel bir seri olsa da mangasını okuyacak ya da animesini izleyecek olan çoğu kişiyi memnun etme kapasitesine sahip. Bu dünyaya yeni adım atanlar için oldukça ilginç ve heyecanlıyken zaten tecrübeli olanların bile devam etmesini sağlayacak kadar eğlenceli bir serüven. Her yaşa hitap eden bir hikâye olduğu için de hepinize öneririm. Şimdilik benden bu kadar. İnceleme yazmak konusunda biraz paslanmışım gibi hissettim bunları yazarken ama umarım iyi olmuştur. O zaman bir sonraki seferde görüşünceye dek hoşça kalın.
Slime Olarak Reenkarne Olduğum Zaman - Cilt 1Fuse · Akılçelen Kitaplar · 202256 okunma
1 +1'leme
Bu manganın animesini izlemiştim, ancak dediğiniz gibi, slime aşırı derecede güçleniyor ve güçlendikçe daha güçlü düşmanlarla karşılaşıyor. Bu da bir süre sonra kendini tekrar eden kısır bir döngü oluşmasına neden oluyor. En azından benim açımdan böyleydi. Harika bir inceleme olmuş, emeğinize sağlık.
Firefly
Rica ederim. Söylediklerinize katılıyorum ama bence her şeye rağmen keyifli bir hikayeydi. Yine de animesini izlemiş olduğunuzu duymak beni bayağı bir şaşırttı 😅.
Konuya bayıldım FMEMCMEMMC
Firefly