2026 14. kitabı
Herkese merhaba Bugün sizlere çok güzel bir kitap tavsiyesi ile geldim kitabı dün akşam bitirdim ve hiç vakit kaybetmeden paylaşmak istedim. Bu zamana kadar pek çok öykü okudum ama ilk defa kısa ama etkileyici, birbirinden farklı ve güzel fantastik öykülerin bir araya geldiği bir kitap okudum Arcven Efsanelerinin her sayfasında farklı bir macera ve heyecan var. Sayfaları çevirirken kendinizi kimi zaman büyük bir kaosun ortasında intikam alırken bulabilir, kimi zaman da görünenin ötesindeki gerçekliği sorgularken bulabilirsiniz, bazen de sevginin ve merhametin iyileştirici gücünün herşeyini kaybetmiş bir insanın hayatını nasıl değiştirdiğine şahit olacaksınız. Birbirinden güzel bu on beş öykünün içinde benim de favorilerim oldu, ilk olarak KÜL VE KANAT öyküsünün içinde ejderha olması benim için bir öncelik tabi Korkusuz ve gözü kara ejderha avcısı Ergdal ve Lyvren'in dilden dile dolaşarak efsanelere konu olmuş hikayesi var (bu öykü hakkında anlatacak çok şey var ama heyecanı kaçsın istemiyorum İkinci olarak KAN TAHTI Kral Alaric'in ölümünden sonra taht savaşı öyle bir hal aldı ki, daha doğrusu prens Voranth'ın hırsı gözünü öyle bir kör etti ki, hiç kimseye fark ettirmeden hatta kendi duygularının önüne de set çekerek kalbini mühürleyip, taht yolunda ki tüm engelleri kaldırıp kral olmak için hızla ilerlerledi. Ama bu kanlı yolda hesaba katmadığı gerçekler sonradan yüzüne bir tokat gibi çarptı hikayenin geri kalanını okuyarak öğrenseniz daha iyi olur bence Bir diğer hikaye İKİ KEZ ÖLÜM Bu da çok etkilendiğim bir öykü oldu bir babanın kızını yeniden yaşatmak için verdiği amansız mücadeleyi anlatıyor insan çok çaresiz kaldığını hissettiği bir anda tüm dünyanın dengesini değiştirip büyük bir kaosa sebep olacağını bildiği halde amacından vazgeçmiyor çünkü evlat sevgisi başka birşey Son olarak da KARANLIĞIN SEÇİLMİŞİ Bu da çok güzeldi Tüm ailesini kaybeden Galfor içindeki acıya yenilip kendini karanlığa teslim ediyor, akıl almaz bir intikam planınıyla geri dönen Galfor öyle bir yıkım getiriyor ki eşsiz bir güce ulaşıp tüm dünyanın kaderini değiştiriyor ve onun hikayesi gölgelerin kralı efsanesine dönüşüyor. Daha anlatamadığım pek çok güzel hikaye var. Fantastik kurguları sevenlere, bir kitabın içinde farklı maceralar arayanlara ve daha önce bu tarzda kitap okumamış olanlara Arcven Efsanelerini okumalarını kesinlikle tavsiye ederim.
Arcven EfsaneleriSerion · DOA Yayınları · 202515 okunma