2026 11. kitabı
Bazı kitaplar okunmaz, adeta dinlenir. Bugün sizlere çok sevgili yazarım Hasan Sever’in “Çocukluğun Gölgesi - Poyraz ve Bozkış” eseriyle geldim. Öyle içten şekilde Bozkırın kalbinden yükselen, rüzgarın fısıltısını ve toprağın kokusunu sayfalara taşıyan çok naif bir anlatıydı. Eğer siz de günlük hayatın koşturmacasından ve o bitmek bilmeyen yetişkinlik sorumluluklarından bir an olsun uzaklaşmak istiyorsanız buyrun size tam bir sığınak. Yazar bizi alıp Elbistan’ın, Malatya’nın o uçsuz bucaksız bozkırına; dervişlerin masalsı dünyasına ve çocukluğun o saf, korunaklı gölgesine götürüyor. Dili öyle duru, öyle akıcı ki; bir halı dokur gibi işlenmiş cümleler arasında kaybolurken zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz. Ben çok keyif aldım. Eğer ruhunuzu dinlendirecek, sizi köklerinize ve samimi hikayelere bağlayacak bir kitap arıyorsanız, mutlaka bir şans verin derim. İşte sana puanım 9/10 “Her insanın içinde bir bozkır, her bozkırın içinde saklı bir çocukluk vardır...” @hasansever.72 @aliyildiz.81 @ayrintiyayinlari Alican
Çocukluğun GölgesiHasan Sever · Ayrıntı Yayınları · 20248 okunma