2026 13. kitabı
Okunma: 05 Şubat 2026 21:05
#kirlipara #cristinaalger “Güç, tehlikeli bir oyundur.” Annabel eşi Matthew’in işi nedeniyle Cenevre’de yaşamaktadır. Burada kendini çok yalnız hissetmesine rağmen eşini çok sevdiği için sabreder. Matthew, dünyaca ünlü Swiss United Bank’ta önemli bir pozisyonda çalışmaktadır. Bir gün Matthew’in bindiği özel jet düşer ve Annabel’i sorularla baş başa bırakır. Çünkü kocasının ölümüyle alakalı yanlış bir şeyler vardır. Ve Annabel araştırmaya başlar ancak bu iş sandığından daha tehlikelidir. Marina, başarılı bir gazetecidir. Nişanlısı ile birlikte Fransa’da tatildedir. Buraya sadece gezmeye ve nişanlısıyla vakit geçirmeye gelen Marina bir telefonla kendini hiç beklemediği bir işin içinde bulur. Gizli bir bilgiye sahip olan Marina tam ülkesine geri dönerken gelen ölüm haberiyle sarsılır. Artık elindeki bilgi yüzünden daha dikkatli olması gereklidir. Çünkü onun hayatı da tehlikededir. Annabel ve Marina birbirlerini hiç tanımamış olsalar da yaşanan olaylarda büyük bir ortak noktaları vardır. Her şey dönüp dolaşıp Swiss United Bank’i göstermektedir. İki kadın farklı ülkelerde hayatta kalmaya çalışırken suçluları da yakalatmak için uğraşırlar. Annabel, Matthew’in kaybından sonra kimin dost kimin düşman olduğunu anlayamadığı bu oyunun içinden çıkmayı başarabilecek midir? Marina için ise tehlike ve ihanet daha yakındadır ama genç kadının durmaya hiç niyeti yoktur. ‘Kirli Para’ gerilimi ve heyecan dozu yüksek bir kitaptı. Finans sektöründe dönen kirli işlerin anlatıldığı adeta bir kedi fare oyunu. Kurguyu hem Annabel hem de Marina tarafından okuyoruz. İkisi de bambaşka hayatlar yaşarken birden dünyaları altüst oluyor ve bu iki güçlü kadın olayın peşini bırakmıyor. Bu tür kurguları okumayı çok seviyorum. ‘Kirli Para’da son derece zekici kurgulanmış bir kitaptı. Türü seviyorsanız kesinlikle bayılacaksınız, yeni kitaplarda görüşmek üzere
Kirli ParaCristina Alger · The Roman Yayınları · 202063 okunma