2026 6. kitabı
//KİTAP TAVSİYEM 'MENRY' KÖK ATALAR //ALINTILAR #Unutmak, hatırlamanın başka bir biçimidir.Hatırlamak ise, kimi zaman gerçeği bilmekten daha ağırdır... #Dünya, ilk kez gerçek bir uzay gemisini, gerçek bir canlıyı gizlice taşıyor. Ve bu hikaye asla aynı kalmayacak... #Gökyüzü karanlık bir perde gibi şehri örtmüştü. Lambaların ritmik vuruşları camda yankılanıyor, uzaklarda bir yerlerde titrek sokak lambasının ışığı yağmurla kırılarak titreşiyordu... #Gözlerinde daima yorgunluğun ve çok fazla bir şey bilmenin izleri vardı... #Bazen, birşeyin adı yoksa yaşadığı bile varsayılmaz... #Siz mesafe sanırsınız, biz yol kıvırırız... #Gerçeği yalnızca devlet bilirse ulus hayatta kalır. Ama devlet, gerçeği kendi çıkarına göre eğip, büker... #Zaman, çizgi değil halkadır. Sesler, geçmişten gelir bazen... #İçinde taşıdığı yaşam gücü, Dünya'nın soğuk ve ağır havasında yavaş yavaş tükeniyordu... #Her çözüm denemesi, görünmez bir duvarla çarpışıyordu... #Artık sizin göreviniz sadece bilim değil, insanlık... #İçinde, yanıtları bulmak için yola çıkan bir bilim insanının soğukkanlılığı vardı. Ve kaybettiklerinin yasını tutan bir insanın sessiz karanlığı... #Çocukluğunda en çok dinlediği hikayeler, cephe gerisinde kazanılan sessiz zaferlerdi... #Nereye gidersen git, geri döneceğin bir yer olmalı... #Toprak, gittiğin yerde seni tanısın... Belki de bazı kurallar, doğru sonuçlar için esnetilmelidir... #Bazen bir milleti değil, insanlığı temsil ettiğini anlarsın. Ve bu, omzundaki her yükü ağırlaştırır... #Gölgeler bazen ışığı değil, başka bir karanlığı izler... #Dünya artık yaşanacak bir yer olmaktan çıkmıştı... #Artık herşey yeniden başlıyordu... Bazı acılar kelimelerle değil, sessizlikle anlaşılırdı... #Biz yıldızlardan geldik. Sonra bizi toprağa indirdiler. Şimdi yeniden yıldızlara dönüyoruz. Ama bu kez birlikte... #Anladılar ki gerçek dönüş, insanın kendi içindeki karanlıkla yüzleşip onun içinden yeni bir ışık yaratmasıydı... #İnsanı kurtaran bilgi değil sevgidir. Ama bilgiyi sevgisiz kullananlar, kendi karanlıklarını yaratır... //KİTAP HAKKINDA Merhaba kitapsever arkadaşlar Dehşet-ül vahşet bir senaryo ve harika bir anlatım ile donanmış bir kitap ile tanıştıracağım bugün sizleri. Sıkıcı anlatım yok, tekrara düşmek yok, ekşın var, sağ gösterip sol vurmak var, enerjisi hiç düşmüyor, sinema filmi lezzetinde harika bir eser. Tek sorun şu ki, bir açık vermeden, heyecanı kaybettirmeden, birçok konudan bahsetmeden nasıl anlatacağım bakalım Haydi gelin bir şansımı deneyip bahsetmeye çalışayım müsadenizle... Efendim, İstanbul da 1579 lu yıllarda, Osmanlı İmparatorluğu döneminde, 3.Murat'ın saltanatı sırasında ilginç bir gökyüzü olayı kayıtlara geçer.Gökyüzü ilginç renklere bürünür.O dönemin tarihi kaynaklarına göre bu olay, UFO gözlemi olarak yorumlanır. 3.Murat'ın astronomiye olan merakından ötürü, dönemin gökyüzü olaylarının kaydedildiği bilinmektedir. Aynı gece Padişah'ın gözdesi Nazperver Hatun aniden sırra kadem basar.Kimi aşk_ı Memnu olduğunu konuşurken, kimi ışıklarla firar etti der, kimi gökyüzündeki ateş topunda kaybolduğunu söylerken, kimi UFO tarafından kaçırıldığını söyler. Lakin gerçek bir türlü ortaya çıkmaz ve Nazperver Hatun un sırrı, Topkapı Sarayı'nın karanlık koridorlarında yok olur gider. Aradan uzunca yıllar geçer, lakin akıl alamayacak kadar, hemen hemen 444 yıl geçer ve 2023 yılında, kendi halinde evinin önünde oturan çiftçi Şükrü, aniden gökyüzünden aşağı inen turunculu mavili ışıklar görür. Van gölünü neredeyse mor'a boyayan ışıklarda neyin nesi derkennnn sabahı zor eder. Sabah bir bakar ki toprak erimiş, camlaşmış her yeri metal_plastik kokusu sarmış ve etrafa metale benzer parçalar saçılmış.... Hemen o parçalardan birini eline alır ve koşarak karakolun yolunu tutar. Önce çiftçiye inanmazlar lakin işin ciddiyetini anlayınca komiser Cemal komutan Kazım'ı arar ve o da bir üssü General Cihan'a kadar ulaşır. Olay öyle büyür ki, Türk hükümeti ve ABD de olayla ilgili bilgilendirilir, en kısa sürede Özel Teşhis Aracı,Özel Taktik Keşif Timi olay yerine ulaşır. Ekip kısa bir araştırma sonucu ,toprak bilimci tarafından keşfedilen bir kapağa ulaşır. Kapak açıldığında ise öyle bir vaka ile karşılaşılır ki akıllara zarar. Arada akıl almaz olaylar yaşanır ve ekip ilk kez gerçek bir uzay gemisi ve uzaylı ile tanışır... Uzay gemisi ve uzaylı ile tanışılır tanışılmasına da, olay halktan gizli tutulur ve bu olay 80'li yıllarda düşen Sovyet radyoaktif casus uydusuna ait enkazdan kaynaklanıyor diye örtbas edilir. Oysa eldeki bazı veriler 1579 yılındaki olaylarla da ilgisi olduğu yönündedir.Öte yandan olay ciddiyetini korumaktadır ve halktan, medyadan gizli tutularak izi sürdürülür.Çünkü misafirlerin geldiği gezegen MENRY ile iletişime geçilecektir. Gizli ekipteki Dr. Leyla Arslan, Dr. Nesrin Çelik, Binbaşı Emir Kaya, Dr Melis Özdemir ve Sibel Ertem gizli görevleri için Dünya ile vedalaşır veee kitaptaki heyecan hızını arttırarak ilerler. Maşallah Zehra, kitabı anlattın diyorsunuz değil mi? Ben sadece kitabın ilk sayfalarından bahsettim vesselam. Hemdeee en can alıcı yerleri atlayarak Pekiiiiiiiiiiii #Şükrü Bey'in bulduğu parçanın üzerinde hangi simge vardı? #Bu simge neyi temsil ediyordu? #Bulunan gemide kaç canlı, kaç ölü vardı? #Bu karşılaşma insanlık tarihini nasıl etkileyecekti? #Konu niçin artık biyolojik değil, ulusal güvenlik meselesiydi? #Halkın dikkati niçin başka yöne çevrilmişti? #Aydınlık Oda kanalı, hangi videoyu yayınladı, neden? #Nemrut, UFO, Gökırık, uzaylı, uzay gemisi gibi sözcükler niçin filtrelendi? #Beni çağırıyorlar diyen kimdi? Onu kimler, neden çağırıyordu? #Leyla hangi rüyaları görüyordu? Rüyaları neye delaletti? #Gemi iki kalpli cümlesi, ne anlama geliyordu? #Cumhurbaşkanı, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı, General Cihan, Binbaşı Emir Kaya, Biyolog Nesrin Çelik, Dr. Leyla Arslan ve birkaç danışman hangi özel odada, ne için toplandı? #Ulusal kriz ve temas konseyi ne demek? #Gözlerini kapatıp Güneş'le konuşan kimdi? #Alaz kim? #MENRY gezegenine kimler gitti? #Kimlerin tüm bilgileri sıfırlandı? #Kimlere niçin, ne hapı verildi? #Leylayı karşılayan elçi kimdi? (İnanamayacaksınız) #Kimler gezegende kimlerle karşılaştı? Off yaaaa niye daha fazla bir şeyler anlatamıyorum Tüm bu soruların cevapları ve çok daha fazlası kitapta. Sinema filmi olacak lezzete sahip, hiç sıkılmadan okunacak bir eser.Sankiii devamı da gelir. Devama çok müsait bence. Ya da canım devamı gelsin istedi Bir dip not da eklemek isterim ki, bu kitap yazılmış ve basılmış olmak için kaleme alınmamış. İnsanlığın kökü nereye dayanıyor, biz nereden geldik, nereye gidiyoruz, başka hayatlar bizden gizleniyor mu? Atalarımız, özümüz,köklerimiz nereye dayanıyor? Bir sorgulama,bir uyanış eseri bu. Kim bilir belki bizim de bir DNA mız MENRY e aittir. Olamaz mıııı? Yazarı tebrik ediyorum. Ama en çok da Yaramaz, Sütlaç ve Turşu'yu tebrik ediyorum. Onlar klavyeyi patilemeseydi bu eser olmazdı bir kere Emeği geçen herkese teşekkürler LÜTFEN SEVDİKLERİNİZE KİTAP HEDİYE EDİN Selam sevgi ve illa ki dua ile Zehra Gaylan Yüksekkaya instagram hesabım @okuyananne__zehra_35_09
Menry - Kök AtalarKaan Şıvkın · Elpis Yayınları · 202519 okunma