Puan vermedi·256 syf.····Okunma: 23 Şubat 2026 11:46 Can, babasının baskısıyla Hukuk Fakültesi’ni kazanır ve başarıyla mezun olur. Ancak içinde büyüttüğü gerçek hayal bambaşkadır: bir kitabevi açmak. Avukatlık mesleğini seçmek yerine hayallerinin peşinden gider. Önce Beyazıt'ta bir kitapevi açar ama o İstiklal'de açmak istemektedir. Birgün bu hayali de gerçek olur ve İstiklal'de o çok istediği kitapevini açar. Yanında iki kız çalışıyor: Aysel ile Eylül. Bu kızlara bekar olmasına rağmen hep saygılı yaklaşır. Bu kitapevi onun hayatını değistirir. Kitapta ayrıca Can'ın gönül işlerine de değiniyor. Eski sevgilisi Ayşe'yi arıyor uzun süre ona ulaşana kadar farklı birçok olay yaşıyor. Bir süre sonra gelip giden aşklar ruhunu doyurmaz ve bir iç huzur arar. Burada da devreye Osman amca girer. Birgün yolda kapkaç çetesi Osman amcaya saldırırken onu kurtarır ve onunla büyük bir bağ kurarlar. Osman amca dini bütün biridir ve hayatına büyük dokunuşlarda bulunur.
Kitap hakkındaki düşüncelerim: 255 sayfadan oluşan bu kitabı bir çırpıda okudum. Benim de hayalim bir kitapevi açmak olduğu için çoğu sayfasında kendimi buldum diyebilirim. Yazarın kalemi okutuyor ama Can'ın gündelik ilişkilerine bu kadar yer vermesini sevemedim. Kitap sonunda çok güzel bir yere bağlanıyor, yazarın vermek istedigi mesajı da aldım. Sonlarda benim de içim huzurla doldu diyebildim.