#Tuzak
️"Hayatta en kötü deneyim insanın evladına ulaşamaması olmalıydı.."
️ "Acımak bazen insanın düşmanı olabiliyordu. Bazen başarmak için sadece mantık gerekliydi. Acı da olsa doğru olanı yapmak gerekliydi."
Merhaba kitap severler bugün size Seher Koyunlu 'ın tavsiyesi üzerine okuduğum, @ilkersenol2 'un kaleminden çıkan bir ile geldim.
Kitabımız Esra'nın nasıl birisi olduğunu okumamızla başlıyor. Esra kınalı saçlı, mavi gözlü, kendi halinde okulda eve gidip gelen ve tıp için hazırlanan bir lise öğrencisi. Annesi Gülay ise kızına babasızlığını hissettirmemeye uğraşan, daha iyi bir hayat için işlere giden bir kadın.
️Esra'nın hayatı kendi sıradanlığında ilerlerken bir gün okulda onu güzelliğinden ve başarılarından dolayı kıskanan kızlardan dolayı yalancı diye anılmaya başlıyor. Kendisinin söylemediği birnl yanlış anlaşılma hayatında geri dönüşün neredeyse imkansız olduğu yollara girmesine neden oluyor. Bu olaydan sonra okulda dışlanmaya, yalancı diye anılmaya başlıyor. Okulda yaşadıkları eve yansırken artık ders de çalışamıyor ve annesinin kalbini kıracak kadar ileriye gidiyor.
️ Günleri böyle gecerken okula yeni gelen bir kız ona yakınlık gösteriyor ancak tanımadığınız birisine ne kadar güvenebilirsiniz ki? Esra o kıza güveniyor ve baş ağrısı için verdiği ilacı sorgusuz içiyor. Esra'nın malesef ki uyuşturucu ile tanışması böyle başlıyor... sonrasında ise uyuşturucuya ulaşmak için neler yapabileceğini okuyoruz.
Kitap bazı arkadaşlıkların hayatınızı mahvedebileceği gibi bazı dostluklarında size bir çıkış yolu gösterebileceğini veriyor. Esra'nın yaşadıklarını malesef ki dışarıda bir yerlerde yaşayan çocuklar olması bir gerçek. Çocuklarımıza karşı zor olsa da daha anlayışlı yaklaşmamız gerekiyor, hataya düşdüklerinde gidebilecekleri bir büyükleri olmalı ki bataklığa saplanıp kalmasınlar.
Kitap yazarın Sokaktan Gelenler eseri ile devam ediyormuş. O kitabı da okumak için sabırsızlanıyorum.