2025 5. kitabı
Okunma: 24 Eylül 2025 10:00
Aşk, tasavvufun derinliğini ve ilahi aşk kavramını etkileyici bir kurguyla anlatan bir romandır. Kitap iki paralel hikâye üzerinden ilerler: Günümüzde yaşayan Ella’nın hayatı ve 13. yüzyılda Mevlana ile Sems-i Tebrizi arasında gelişen manevi bağ. Kitabı okurken sahneler adeta gözümde canlandı. Yazarın betimlemeleri ve anlatım gücü sayesinde kendimi hem geçmişte hem de karakterlerin duygularının içinde hissettim. Özellikle Mevlana ve Şems’in yaşadıkları, birbirlerine kattıkları anlam ve Şems’in “aşk” üzerine dile getirdiği düşünceler beni derinden etkiledi. Roman, sadece bir aşk hikâyesi değil; insanın kendini bulma yolculuğunu, kalbin dönüşümünü ve ilahi aşkın gücünü anlatıyor. Şems’in kırk kuralı, okuyucuya hayatı ve inancı sorgulatan güçlü mesajlar veriyor. Dilinin akıcı olması kitabı daha da sürükleyici kılıyor. Hem düşündüren hem de duygulandıran bir eser olduğunu düşünüyorum. Manevi yönü güçlü, etkileyici ve derin anlamlar barındıran bir roman. Tasavvufa ilgi duyan ya da farklı bir bakış açısı kazanmak isteyen herkesin okumasını tavsiye ederim.
AşkElif Şafak · Doğan Kitap · 200976,6bin okunma