İyisiyle kötüsüyle yorumum..
2026 2. kitabı
Okunma: 23 Şubat 2026 14:13
• Açıkçası çevrilmiş tüm kitaplarını okumuş biriyim ve yazarın ters köşelerini seviyorum hangi kitabı çıksa direkt alıyorum. Yazarla ilgili en sevdiğim şey çok akıcı yazması ve insanın kitabı elinden bırakamaması, okumaya uzun süre ara verince ilaç gibi geliyor. • Bu kitapta da ne olacak diye diye merakımdan bırakamadım kitabı ama sonlara doğru tam bir roller coaster oldu benim için. Ters köşe üstüne ters köşe yapmış kendince ama bir anda bu kadar şeyi sindirmesi zor oldu ve tabiiki mantığa oturmayan şeyler oldu o kadar ters köşe içinde ve sanki kitabın türü değişti. Daisy Darker’ı da sırf bu yüzden hiç ama hiç sevmemiştim. (Kısmi spoiler bundan sonrası) Kitaba gerilim diye başlıyorsam öyle devam etmesini isterim açıkçası bu kitapta da sonlara doğru bana göre distopik fantasiğe kayan şeyler var ve açıkçası ben gerilim kitaplarında ters köşe yapılacaksa mantık çerçevesinde olmasını seviyorum bu manada sevemedim. Bir kitap gerilim türündeyse de o türde devam etmeli bu çok sinir bozucu oluyor. Birde yazar kitaplarda ters köşe yaparken tekrara düşüyor nasıl düşüyor derseniz de biz bir karakter ağzından okuyoruz kitabı ama sonra o karakter aslında başka bir karaktermiş vb bu ters köşeyi daha önce de yapmıştı. Birde bu kitabı okurken Kadınlar Ülkesi aklıma geldi sık sık. Son olarak birde kitabı adamın bakış açısından okuyoruz ve sonunda adamın yalan söylediğini anlıyoruz bunu hiç sevmedim yani yazar bizi kandırdı resmen bu da mantıklı zemine oturtulmayan şeylerden biri. Adamın bakış açısını dinliyoruz evde viski içerken telefonda karımla konuşuyorum diyor kitabın sonundaysa adam evde falan değil yolun ortasındaymış mesela ne mana? Karakter bakış açısında yalancılık yapmak ters köşe değil saçmalık biraz. Her neyse akıcı ve gerilim konusunda iyiydi sevmediğim kısımları da açıkladım. Türü sevenler okuyabilir bir kayıp olmaz.
Güzel ÇirkinAlice Feeney · Yabancı Yayınları · 20251,860 okunma