2026 5. kitabı
Okunma: 21 Şubat 2026 12:56
Kitap geleneklerin kadınlar üzerindeki etkisini tüm çıplaklığıyla gösteriyor. Erkek egemen toplumlarda Erkeklerin mutlu olması adına kadınlara yapılan tüm bu ızdıraplar gerçekten çok üzücü. Tarih boyunca bunlar hep yaşandı. Evet belki sünnet olarak her coğrafyada değil ama toplumsal baskı olarak da günümüzde görebiliyoruz. Kitabı okurken aklıma malum insanların söyledikleri ‘kadın evde otursun çocuğuna baksın’ ‘kadınlar çalışmasın’ ‘kadının maaşı erkekten az olmalı’ gibi akla hayale sığmayan ama çoğu erkeğin benimsediği cümleler geliyor. Okuyuculara dikkat ederseniz zaten çoğunluk kadın. Aslında erkeklere zorunlu okutulması gereken kitaplar kategorisinde olmalı. Yazarı oldukça zeki buldum. Kaderi kabullenip birkaç deve karşılığı evlenmek yerine hayatını bambaşka yönlere çevirmiş. Küçük fırsatları değerlendirebilmiş korkmamış. Kadınlar adına çok gurur verici. Dilerim tüm kadınlar eline geçen küçük fırsatları değerlendirebilir ve kendi yollarını mutlu bir şekilde çizebilirler. Eşit bir toplum için
Çöl ÇiçeğiWaris Dirie · Bilge Kültür Sanat Yayınları · 201411,7bin okunma
Gaye Nur MALKOÇ
Bu yorumları yazarken bile cümlelerimi öyle özenli seçmeye çalıştım ki… ufak hatalarsan insanların başına neler gelebiliyor. Ancak bu tarz yorum bir erkekler yapılsaydı sorun olmazdı. İşte warisin modern zamandaki hikayesi