"Artık tek bir kural vardır:
Kimseye güvenme.
Hiç birşey göründüğü gibi değil.
Ve bazen en büyük sırlar, en sevdiklerimizin gözlerinin ardında saklıdır."
Selam canlar
Bugün sizlere The Kitap Yayınları dan @tmloganauthor kaleminden harika bir kitap ile geldim...
"KIZIM"
Yazarın kalemi ile tanışma kitabım oldu ve bayıldım...
Yazarın dili akıcı, olay örgüsü ve bölüm geçişleri kusursuz.
Sürükleyici bir psikolojik gerilim, ilk sayfadan itibaren ritmi yüksek ve merak uyandırıcı.
Düşünün ki ben elimden düşmeden bitirdim o kadar ki başlıyorum storysi bile atamadan kitap bir solukta okudum bitti.
Şubat ayı polisiye, psikolojik gerilim ayı oldu benim için hız kesmeden devam ediyorum okumayı sevdiğim tür heleki kalemi harika yazarlara denk geldim mi bu sevgi dahada artıyor.
İşte #kızım kitabı da böyle güzel bir kitap kesinlikle yazarın diğer kitaplarını da okumalıyım.
Haydi gelin konusundan bahsedeyim sizlere...
Lauren’in hayatı, üniversitede okuyan kızı Evie’yi dönem sonunda almaya gittiği gün altüst olur.
Evie’nin kaldığı öğrenci evine gittiğinde kapıyı açan yabancı kişi, Evie adında birinin orada hiç yaşamadığını söyler.
Lauren ilk başta bir yanlışlık olduğunu düşünsede işler düşündüğünden çok daha ciddidir.
Evie'nin haftalardır ortalıkta olmadığını öğrenir.
Lauren, aradığında kızının telefonuna ulaşamaz.
Üniversite kayıtlarında ve kaldığı söylenen yerde tuhaf bir şekilde boşluklar vardır. Sanki Evie hiç yaşamıyordur. Hiçbir iz bırakmadan ortadan kaybolmuştur.
Polise haber verdiğinde onlar Evie’nin kendi isteğiyle gitmiş olabileceğini düşünür.
Ancak Lauren kızının başının belada olduğuna adı gibi emindir.
Oğlu Lucas ile Londra’da kızının peşine düşer.
Lauren, aynı zamanda tüm kötülüklere karşı küçük oğlunu da korumaya çalışır.
Lauren hem kızını kurtarmak hem de ailesini korumak için cesur ama oldukça riskli girişimlerde bulunur.
Kızının kayboluşu sadece bir “kaçış” mıdır ?
Yoksa karanlık bir olayın parçasımıdır ?
Bir anne kızını korumak için ne kadar ileri gidebilir ?
Hepsinin cevabı kitapta okuyunuz efendim şiddetle tavsiyemdir.