2026 7. kitabı
Okunma: 17 Şubat 2026 18:11
Merhaba sizlere çok seveceğiniz bir kitap önerisiyle geldim.Saraybosna Radyosu, savaşın gölgesinde insan ruhunun direncini ve kırılganlığını anlatan etkileyici bir roman. Yazarın anlatımı akıcı ve derinlikli; metin boyunca hem duygusal hem de düşünsel bir yoğunluk hissediliyor. Geçmişte yaşanan olaylarla şimdiki zamanın iç içe verilmesi, hikâyeye ayrı bir katman kazandırıyor ve okurun metne daha güçlü bağlanmasını sağlıyor. Romanda yalnızca savaşın yıkıcılığı değil, insanların umut etme ve hayatta kalma çabası da ön planda. Yazarın kalemi gerçekten etkileyici; betimlemeleri canlı, karakterlerin iç dünyası ise oldukça başarılı aktarılmış. Bu yönüyle kitap, sadece tarihsel bir dönemi anlatmakla kalmıyor, aynı zamanda insan olmanın anlamına dair de düşündürüyor. Duygusal derinliği olan, akıcı bir anlatımla yazılmış ve geçmiş ile bugünü ustalıkla harmanlayan bir eser arayanlar için tavsiye edilebilecek bir kitap. Yazar: Tijan Sila Tür: Roman / Otobiyografik savaş anlatısı Orijinal Adı: Radio Sarajevo Bosna Savaşı sırasında Saraybosna’da bir çocuğun gözünden yaşananlar Yazar Hakkında Tijan Sila (1981 doğumlu), Bosna-Hersek’te doğmuş ve daha sonra Almanya’ya göç etmiş bir yazardır. Eserlerinde savaş, göç, kimlik ve aidiyet temalarını işler. Kendi çocukluk deneyimlerinden beslenen anlatımı güçlü ve etkilidir.
Edebiyat & Roman
Saraybosna RadyosuTijan Sila · Siren Yayınları · 2025741 okunma