2026 23. kitabı
Okunma: 19 Şubat 2026 23:19
13 Haziran Çok müşkül durumdayım Silahımı getirin Çağırın gelsin Öpücüğü eşitle Elif Bige Saka Kalender denince her zaman aklıma ilk bunlar gelecek. Maral’ın kalemini çok seviyorum, çok Ama bu serisine âşığım. Aksiyon var, entrika var, dram dibine kadar, kahkaha, aşk, aile ve Bige ile Karun var daha ne olsun. Her şey Bige'nin yanlış kişiyle evlenmesiyle başlamıştı. Bige, normal olmayan hayatına daha da renk katmış Karun'la tanışmıştı. Onlarınki zorunlu evlilikle başlasa da birbirlerine duydukları hastalıklı aşklarını dört değil, 14 kitap olsa bıkmadan okurdum. Maral, Bige gibi bir karakteri nasıl düşündü, nasıl yazdı merak ediyorum. Her acıyı yaşamış olan Bige ile ağladım, güldüm. Korkusuz desen değil çünkü çok yarası var ama gözü kara, dediğim dedik, dikbaşlı. Onun için ne desem az. Karun… bir adam nasıl sever onunla görüyoruz. Berbat bir anne baba, birçok acı ve kayıplar. Bunlara rağmen güçlü, kardeşlerine kol kanat, Bige'ye vurgun. Son kitap Gazel ve Bige'nin yüzleşmesiyle başladı. Gazel'in yaşadıklarını okudukça benim nefesim kesildi İki kardeşin yıllardır yaşadığı acılar, babaları yüzünden yaşayamadıkları çocuklukları ve yıllar sonra gelen itiraflar Onlar zor da olsa tekrar bağ kurmaya çalışıyordu ama Gazel için bu kolay değildi. Bige ve Karun ilişkisi bildiğimiz şekilde devam ediyordu. Yine evi terk etmeler, Karun ya peşinde ya da aşk dolu günler. Ama peş peşe öyle şeyler ortaya çıktı, öyle kayıplar verildi ki bazen kitabı kapattım ve ben ne okudum dedim. Bige'ye Karun öyle şeyler söyledi ve yaptı ki eski Saka olsa arkasına bakmadan giderdi ama artık o da olgunlaşmış ve sevdiği için savaşmayı öğrenmişti. Her düşmanı yendiler ama geçmişin düşmanını yenmek kolay değildi ve ortaya çıkan sırları öğrendikçe içim daraldı. Defne senin için gözyaşlarım hiç durmadı. Sen ne kadar güzel bir abla olmuşsun Duha cephesi ise başka olaylarla doluydu. Karun onun düşmanı güya ama bir kez daha gördük ki onun için kurşunların önüne kendini hiç düşünmeden atar. Çocuğu olacağı için içi içine sığmayan Duha tabii ki Karun'u delirtmeden durur mu? Duha'nın hastalığı ve sonrasında yaşananlar çok iyiydi. Gurur ve Farah ikilisini sık sık görüyoruz. Onlar tarafından olaylar çok fazla, Sarkaç 2 kitabını daha da merak etmemi sağladı. Bir seriyle ilgili ne desem ne yazsam az kalacak. Tekrar tekrar okur, asla bıkmam. Maral kalemine, yüreğine sağlık. Ve serinin baskıları inanılmaz güzel. Her ayrıntısı özenle hazırlanmıştı. Emeği geçen herkese teşekkürler. Saka ve Sanrı gözüm kapalı tavsiyemdir, okuyun.
Saka ve Sanrı 4Maral Atmaca · Ephesus Yayınları · 2026643 okunma