Puan vermedi·160 syf.····Okunma: 05 Şubat 2026 15:10 Beni tanıyanlar bilir; kişisel gelişim kitapları okumayı çok severim. Pek çok kişiye sıkıcı gelse de inanırım ki her kitabın yüzlerce sayfası arasında mutlaka bize bir şey katan tek bir cümle vardır.
Volkan Erkan’la Zihnini Yeniden Yapılandır kitabı sayesinde tanıştım. Şunu çok iyi biliyoruz ki hayatta sergilediğimiz her davranış önce zihinde başlar. Zihniniz sağlamsa, hayatla olan mücadeleniz de çok daha kolay olur.
Yazar, akıcı ve sade bir dille yalnızca zihni değil; ruhu, farkındalığı, içsel gelişimi ve dönüşümü de ele alıyor. Kitabı okurken, sanki yazarla yan yana oturmuş sohbet ediyormuş hissine kapılıyorsunuz.
Sayfalar ilerledikçe tanıdığımız birçok ismin hikâyesi ve sözleriyle karşılaşıyoruz. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve Fatih Sultan Mehmet olmak üzere; bilim insanlarından televizyon ekranlarından aşina olduğumuz ünlülere, yazarların sözlerinden hayat kesitlerine kadar pek çok örnek, anlatılan hikâyelere daha fazla odaklanmamızı sağlıyor.
Ve yazar, kitabı çok anlamlı bir cümleyle tamamlıyor:
“Unutma, başarı referansımız para değil, insanlığımız olmalı.
Rehberimiz zihnimiz değil, ruhumuz olmalı.”
Bu sözler, okuru yalnızca düşünmeye değil; hissetmeye ve kendi iç yolculuğunu sorgulamaya davet ediyor. Zihnini Yeniden Yapılandır, farkındalığını artırmak ve içsel dönüşümüne küçük ama anlamlı bir adım atmak isteyen herkes için samimi bir rehber niteliğinde.