···Okunma: 20 Şubat 2026 15:31 Bazı sırlar taşlara işlenir ve yüzyıllar boyu susar.
Yazarın Tekvin kitabındaki birkaç karakter ile okuyucuyu tarihle harmanlayıp , şifrelerle , sembollerle, siyasi ve dini güç dengeleriyle yoluna devam eden bir kitap . Yıl olmuş 2035 ve büyük İstanbul depremi yaşanmış, yıkıcı etkileri hala devam ederken İstanbul'a yardım bahanesiyle işgal etmek isteyen güçler yola çıkmıştır. Bunun yanında Kovid 19 yine insanların kabusudur. Teknoloji ve sağlık alanında ileri derecede gelişmeler sağlanmıştır
2028 yılında körlük tıbben tarih olmuştur ancak çip teknolojisi pahalı olduğundan hala yaygınlaşamamış
2029 yılında ise epilepsi tarih olmuş. Halk arasında*sara* adı verilen hastalık küçücük bir çiple tarihe karışmıştı.
___
Diğer taraftan ise İstanbul'u (sözde!!) koruyan ve her türlü yardımı sağlayan bir örgüt kurulmustur . MGG askeri güç bu örgütün üyelerinden
Teğmen Demet ve Yüzbaşı İlhan, YouTube’da “Yargıç” adıyla yayın yapan karanlık bir figürün peşine düşerler.
Ve bilmiyorlardı ki bu sadece bir tek tehdit tek bir düşman . Gerçekte küresel güç oyunları, Ortadoks kilisesi ve Vatikan, İstanbul'u ele geçirmek isteyen ülkelerin sinsi planları ve tabiki bir önceki kitapta yer olan katil ve kaçak olarak aranan Kenan Ruzly vardır .
___
Bu olaylarda kilit nokta Kenan Ruzly ve Mimar Sinan in ünlü cami ve hamamlaridir . Yine tarih hocası Derya ve Kenan Ruzly baş roldedir. Birde geçmişten gelen karakter ; Benim hikayem sessizlik kadar uzun , çığlık kadar kısa. diyen Feramuz var tabi ki o da kim demeyin kitabın sonunda kimliği ortaya çıkınca ben bile çok şaşırdım ve çoook üzüldüm. (ب_ب)
___
Mimar Sinan’ın eserlerindeki gizli şifrelerin, (つ✧ω╰3╯✧つ ) küresel güç oyunları ve siber saldırılar eşliğinde çözülmeye çalışıldığı romanda, dostluk, ihanet ve İstanbul'un yer altı geçitleri , buram buram tarih konan sokakları ve mimari eserlerin izlerini taşıyan kurgusal yolculuk sizleri bekliyor.
Yazar ile yapılan bir röportajda kitabı için bilgi toplarken Vatikan kütüphanesine gittiğini , birçok sahaf ,müze ve arşiv dolaştığını belirtmiş . Bu da tabiki eserin kurgunun yanında bilgi ve araştırma ürünü olduğunu da ortaya koyuyor.
Ulu Önderimiz Atatürk'ün * Geldikleri gibi giderler * sözü ve kurguda geçen YouTube 'daki Yargıç videolarının hep saat 19.19 da yayınlanması bakalım sizlere neyi neleri çağrıştıracak.